Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την επαναλειτουργία των σχολείων και τόνισε πως η ασφάλεια των παιδιών εξασφαλίζεται με τον εμβολιασμό τους και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Μιλώντας στο mega ανέφερε πως χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να πειστούν οι γονείς.

«Γενικά είναι μια δύσκολη περίοδος για το θέμα υγείας που αφορά είτε παιδιά είτε μεγάλους σε ηλικία είτε νοσοκομεία το οτιδήποτε. Για αυτό λοιπόν χρειάζεται αυτή την εποχή μεγάλη ψυχραιμία ανοίγοντας και τα σχολεία.

Οι γονείς βεβαίως φοβούνται γιατί ακόμα δεν έχουν πειστεί και εμείς χρειάζεται να τους κάνουμε μεγαλύτερη ενημέρωση, όσον αφορά τις μελέτες για την ασφάλεια των εμβολιασμών. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που πρέπει να εμβολιαστούν, πρέπει να πάνε και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι εμβολιασμένοι», τόνισε η κ. Παγώνη.

«Είναι πολύ σημαντικό να είναι όλοι εμβολισμένοι, όλη η οικογένεια εμβολιασμένη του σχολείου. Καθηγητές , μαθητές , δάσκαλοι κτλ όπως και το πανεπιστήμιο που θα ανοίξει αρχές Οκτώβρη και εκεί είναι σημαντικό να εμβολιαστούν.

Τώρα οι γονείς έχουν δίκιο πως σε μία αίθουσα το 50 συν 1 τι θα συμβεί. Όλοι όμως πρέπει να γνωρίζουν το εξής εάν εμβολιαστούν και τηρήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί τα δυο αυτά πάνε πακέτο όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών», συμπλήρωσε η κα. Παγώνη.

Η Προέδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι δάσκαλοι για την ασφάλεια των παιδιών.

«Όλοι ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Η Επιτροπή, λοιπόν που εισηγήθηκε τον τρόπο που θα είναι τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο, που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, θα είναι με αυστηρούς κανόνες. Λογικό είναι να ανησυχούν και λογικό είναι να μπορούν να νοσήσουν», συμπλήρωσε η κα. Παγώνη σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών».

Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία οι γιατροί πρέπει να γράψουν βιβλίο

«Έχουμε ακούσει τόσα πολλά που για εμάς αυτό δεν είναι τίποτα. Έχουμε δει άρρωστο που θα πέθαινε ανεμβολίαστος και όταν βγήκε και τον ρωτούσαμε αν υπάρχει κορωνοϊός απάντησε πως δεν υπάρχει. Μη μου λέτε πράγματα που τα ζούμε στην καθημερινότητα μας. Πρέπει να γράψουμε βιβλίο. Όταν τελειώσει η ιστορία αυτή οι γιατροί πρέπει να καθίσουν να γράψουν βιβλίο», τόνισε η κα. Παγώνη σχολιάζοντας με γλαφυρό τρόπο τις αλόγιστες συμπεριφορές των πολίτων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.