Λαβρόφ για Μίκη Θεοδωράκη – «Παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές»

Στην επιστολή που έστειλε στα ελληνικά, ο Λαβρόφ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και πλέκει το εγκώμιο του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στην επιστολή που έστειλε στα ελληνικά, ο Λαβρόφ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και πλέκει το εγκώμιο του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη, αναφέροντας ότι συνέβαλε ανεκτίμητα στην παγκόσμια ελληνική κληρονομία.

Όπως τονίζει, ο Θεοδωράκης ήταν γνωστός στη Ρωσία ως μεγάλος φίλος της χώρας και υπερασπιστής της ελευθερίας και της ειρήνης. «Ο αγώνας του, με την αυταπάρνηση, μέσα στις γραμμές της Ελληνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού θα αποτελέσει παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές» σημειώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στέκεται στη συνεισφορά του Μίκη Θεοδωράκη στην ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέση και της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Η μνήμη για αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, με τη δύσκολη μοίρα του, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας» καταλήγει ο κ. Λαβρόφ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk