Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 11, είναι γεγονός. Η αμερικανική εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε τα νέα χαρακτηριστικά των Windows, με έμφαση στην μοντέρνα εμφάνιση και στην ευκολία χρήσης.

Μαζί θα γίνουν και κάποιες αλλαγές, μεταξύ αυτών οι χρήστες θα δουν το τέλος του Internet Explorer.

Τα Windows 11 θα είναι η πρώτη έκδοση των Windows χωρίς Internet Explorer εδώ και 20 χρόνια. Βέβαια η είδηση αυτή δεν πρέπει να εκπλήσσει, αφού η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει την απόσυρσή του τον Ιούνιο του 2022, προσφέροντας πλέον μόνο τον Edge.

«Η desktop εφαρμογή του Internet Explorer 11 δε θα είναι διαθέσιμη στα Windows 11. Ο Microsoft Edge είναι ο default browser για τα Windows 11. H MSHTML engine υπάρχει ως μέρος του Windows 11 λειτουργικού συστήματος για να υποστηρίξει το IE mode στον Microsoft Edge», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε έγγραφο τεχνικής υποστήριξης, η Microsoft .

Σημειώνεται ότι τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα σε νέους υπολογιστές και μέσω δωρεάν αναβάθμισης για υπολογιστές με Windows 10 από αυτό το καλοκαίρι. Για να ελέγξει ο χρήστης αν πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 11, θα πρέπει να επισκεφτεί το Windows.com και να «κατεβάσει» την εφαρμογή PC Health Check.