Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης επικρίνει ως κατάπτυστες τις δηλώσεις Μπαλάσκα με οδηγίες προς τους δολοφόνους για να γλιτώνουν τις βαριές ποινές ενώ ταυτόχρονα ζητάει από την κυβέρνηση και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να πάρουν θέση.

Να πάρει θέση κυβέρνηση και ηγεσία της ΕΛΑΣ

«Οι τηλεοπτικές οδηγίες του κ. Μπαλάσκα για το πως μπορεί να πέσει στα μαλακά ένας δολοφόνος είναι κατάπτυστες. Ντροπή. Η Κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν να πάρουν θέση άμεσα» αναφέρει σε σχόλιο του ο κ. Χρηστίδης.

Διαχείριση εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης άφησε σοβαρές αιχμές κατά της ΕΛΑΣ για την επικοινωνιακή διαχείριση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και ζήτησε την δημιουργία πρωτοκόλλων επικοινωνίας προκειμένου να μην ενισχύεται η σκανδαλοθηρική φημολογία.

Πάντως ο κ. Καμίνης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τον επιχειρησιακό σχεδιασμότης ΕΛΑΣ στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια του σημερινού κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Άσκησε όμως κριτική για τον τρόπο που η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε την πληροφόρηση της κοινής γνώμης σε αυτή την υπόθεση.

«Επικοινωνιακά, φοβάμαι ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να κοιτάξετε πώς, στο μέλλον, θα διαχειρίζεστε την πληροφόρηση όταν σημειώνονται εγκλήματα τα οποία συγκλονίζουν την κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε:

Πρωτόκολλα επικοινωνίας

«Καταλαβαίνω την πίεση, αλλά η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλλει στο υπουργείο να αναθεωρήσει την πολιτική που ακολουθεί», συνέχισε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής.

Και συνέχισε: «Η εικόνα που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, με την πληροφόρηση μέσω διαρροών, ή με συνδικαλιστές της Αστυνομίας να γυροφέρνουν στα κανάλια περιφέροντας τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για θέματα που αφορούν την ουσία των εγκληματικών πράξεων και την πορεία της ανάκρισης, είναι μια εικόνα απαράδεκτη.

»Οφείλει η Ελληνική Αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις να δημιουργήσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας, που δεν θα ενισχύουν την σκανδαλοθηρική φημολογία, αλλά θα προασπίζονται την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής έρευνας και, πάνω από όλα, την αξιοπρέπεια των θυμάτων».