Κορωνοϊός: Πάνω από 300 εκατ. εμβολιασμοί στην ΕΕ – «Παρακολουθούμε στενά τις μεταλλάξεις»

Η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, επεσήμανε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τις μεταλλάξεις

Οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Κάθε ημέρα φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο μας: να παραδώσουμε αρκετές δόσεις ώστε να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της ΕΕ τον επόμενο μήνα» έγραψε στην ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

 «Παρακολουθούμε στενά τις μεταλλάξεις»

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, επεσήμανε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τις μεταλλάξεις.

«Έχουμε κάθε λόγο να έχουμε αισιοδοξία, αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε» δήλωσε η κ. Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.

«Έχουμε εμβολιάσει με την πρώτη δόση πάνω από το 53% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ και ένας στους τρεις έχει λάβει τη δεύτερη δόση. Παρακολουθούμε ωστόσο στενά την κατάσταση με τις μεταλλάξεις» συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα: εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» συνέχισε η κ. Κυριακίδου, ενώ επεσήμανε ότι θα συζητηθεί με τους υπουργούς τόσο η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας από την πλευρά της ΕΕ, όσο και η ανάγκη να ενδυναμωθούν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος