Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 σετ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, αλλά με την εμπειρία και την κλάση του γύρισε το παιχνίδι και επικράτησε με 3-2, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον επικό τελικό με τον Ελληνα τενίστα, που διήρκησε 4 ώρες και 11 λεπτά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη μας, εκφράζοντας μάλιστα την πίστη του ότι στο μέλλον ο Τσιτσιπάς θα κατακτήσει πολλά γκραντ σλαμ.,

«Θέλω να πω λίγα λόγια για τον Στέφανο. Μπορώ να καταλάβω ακριβώς πόσα περνάει αυτή τη στιγμή μετά από ήττα σε έναν μεγάλο τελικό. Είναι όμως από τις περιπτώσεις που μαθαίνεις περισσότερα από κάθε άλλο ματς. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα κερδίσει πολλά grand slam. Σεβασμός σε εσένα και σε όλη την ομάδα σου Στέφανε», ανέφερε ο Νόλε.

Μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς μίλησε με θερμά λόγια για τον ελληνικό λαό, κάνοντας λόγο για αδερφική φιλία μεταξύ Σέρβων και Ελλήνων.

Οι Έλληνες φίλαθλοι μάλιστα που βρίσκονταν στις εξέδρες χειροκρότησαν θερμά τον Νόλε για την συγκεκριμένη αναφορά, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες.