Πράσινο φως για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων και για την επανέναρξη υπαίθριων θεαμάτων και συναυλιών από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το ένα μετά το άλλο τα μέτρα του lockdown αίρονται. Ανάσες ελευθερίας για τους πολίτες αλλά και προβληματισμός από τους επιχειρηματίες για το αν θα καταφέρουν να «βγάλουν κάτι από τα σπασμένα».

Αναφορικά με τις πολιτιστικές δραστηριότητες, μπορεί οι απαιτήσεις μεγάλων ονομάτων να έχουν μειωθεί πολύ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί και να μπορέσουν να επιβιώσουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι παραγωγοί ζητούν τη στήριξη της πολιτείας με επιδότηση εισιτηρίου και κάποιες περιοχές

Όσο για τα γυμναστήρια, αυτά θα επαναλειτουργήσουν στις 31 Μαΐου. Ένας μόνο θα αθλείται ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και θα υποχρεούται να προσκομίζει ένα αρνητικό τεστ την εβδομάδα.

Οι ιδιοκτήτες προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και, έχοντας την περσινή εμπειρία, κρατούν μικρό καλάθι.

Λένε ότι περιμένουν να συστηθούν ξανά με τους πελάτες τους, εν όψει Σεπτέμβρη και ότι κανείς δεν θα βγάλει λεφτά το καλοκαίρι.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν για όλους, με τα πρωτόκολλα να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η ενίσχυση ειδικού σκοπού που θα καταβληθεί στις επιχειρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτές.