Την προέλασή του στο χωμάτινο τουρνουά που πραγματοποιείται στη Λιόν συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας το μεσημέρι της Παρασκευής επικράτησε εύκολα με 6-3, 6-4 του Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα και προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 22χρονος χρειάστηκε μόλις μία ώρα και έξι λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Ασιάτη και το Σάββατο (22/5) στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Λορέντζο Μουσέτι, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στη γαλλική πόλη.

Η νίκη απέναντι στον Γιοσιχίτο Νισιόκα ήταν η 31η στη φετινή σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να βρισκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να ακολουθεί με 29 νίκες και τους Καράτσεφ, Σίνερ και Νόρι να έχουν από 21 νίκες μέσα στο 2021.

Παράλληλα, αυτός θα είναι ο 6ος ημιτελικός στη φετινή σεζόν για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος τις τρεις από τις πέντε προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στα ημιτελικά σε Αυστραλιανό Οπεν, Ρότερνταμ, Ακαπούλκο, Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη. Στα τρία τελευταία προκρίθηκε στους τελικούς, με τον Ελληνα τενίστα να παίρνει τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο.

Αυτός ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει φέτος ο Στέφανος, ο οποίος σε 17 παιχνίδια που έχει δώσει στη χωμάτινη σεζόν έχει απολογισμό 14/3. Ο 22χρονος έχει φορμαριστεί την κατάλληλη στιγμή, αφού την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει το Ρολάν Γκαρός.