Την εκτίμηση ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εκφράζοντας παράλληλα και την ελπίδα ως τις αρχές καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 60%-70% του πληθυσμού.

Η κα Πελώνη αντέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις αλλά και τον μειωμένο αριθμό εμβολίων που θα έρθουν -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα αφορά την ΕΕ και όχι το κάθε κράτος μέλος της χωριστά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον Σκάι 100,3 «η ΕΕ είναι ο ενιαίος αγοραστής, δεν εξαρτάται το ζήτημα από τα κράτη μέλη, κάνεις δεν παίρνει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που του αναλογεί».

Σχετικά με τον αν θα αποφασιστούν μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής και σε άλλες επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, η κα Πελώνη τόνισε πως αναμένεται μέσα στην ημέρα η εισήγηση της επιτροπής.

Απαντώντας στις κατηγορίες παραγόντων της Αυτοδιοίκησης  ότι υπήρξε καθυστέρηση των αρμοδίων Κυβερνητικών παραγόντων  να κάνουν ελέγχους στη Δυτική  Αττική ,να ενημερώσουν τους φορείς αλλά και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, τόνισε:

«Εδώ και δυο εβδομάδες γίνονται προειδοποιήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές» και τόνισε ότι την καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε περιοχή την έχουν οι τοπικοί άρχοντες.

Σχετικά με τα εορταστικά ρεβεγιόν η κα Πελώνη συνέστησε να μην αλλάξει ο κόσμος την επαφή του πέραν του γνωστού του στενού κύκλου.