Ο άγνωστος πόλεμος των υποβρυχίων

Ήταν, στην κρίση του Oruc Reis, στον αέρα η μάχη των αναχαιτίσεων και των εικονικών αερομαχιών, αλλά στη θάλασσα και στα 150-200 μέτρα κάτω απ΄αυτήν ήταν η άγνωστη μάχη των υποβρυχίων. Με τη χώρα μας να διαθέτει και υποβρυχίως την υπεροπλία, αφού τα τέσσερα από τα 11 υποβρύχια που διαθέτει Type 214 είναι αόρατα με συστήματα Στελθ και με ισχυρή δύναμη πυρός. Σ΄αυτά να προστεθούν και τα δύο εκσυγχρονισμένα «Ωκεανός» και «Πιπίνος» που όλα μαζί αποτέλεσαν το τελευταίο 20ήμερο τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του τουρκικού ναυτικού.

Σήμερα θα σας περιγράψω τη δράση των ελληνικών υποβρυχίων Type 214, τύπου Παπανικολής, σε πολλές λεύγες κάτω από τη θάλασσα με τη συνδρομή των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Σικόρσκι αλλά και των παλαιότερων ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό στον εντοπισμό και στο «ξετρύπωμα» των τουρκικών υποβρυχίων.

***
Ολο αυτό το διάστημα οι Τούρκοι είχαν «απλώσει» και τα 12 υποβρύχια που διαθέτουν (παλαιότερης όμως τεχνολογίας από τα ελληνικά) σχεδόν σ΄όλη την έκταση της παράνομης NAVTEX και μερικά μάλιστα βορείως της Εύβοιας, νομίζοντας πως έτσι θα αιφνιδιάσουν εάν απαιτηθεί τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις.

***
Ολα τα τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν αμέσως από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, από τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής, και από τις πυραυλακάτους. Ορισμένα όπως αυτό που «τρύπωσε» ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα, ο κυβερνήτης του έπαθε τέτοια λαχτάρα όταν όλη τη νύχτα για να τον ξετρυπώσουν τον «βομβάρδιζαν» με σόναρ τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ώστε ετράπη σε φυγή. Ενας άλλος κυβερνήτης τουρκικού υποβρυχίου έκανε «κινήσεις πανικού» νομίζοντας ότι μετά τον «βομβαρδισμό» του από τους ήχους σόναρ ίσως να ακολουθούσε καμιά… τορπίλη: «Αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήμουν καθόλου υπερήφανος για τη ναυτοσύνη τους», μου έλεγε ανώτατος επιτελής του ΓΕΕΘΑ.

***
Με NAVTEX και ασκήσεις κλιμακώνεται η κρίση

Με NAVTEX η μία ακριβώς δίπλα στην άλλη και με ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σε περιοχές επίσης η μία δίπλα στην άλλη κλιμακώνεται η ένταση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκεί όπου οι στόλοι Ελλάδας και Τουρκίας είναι, εδώ και μέρες ο ένας απέναντι στον άλλον. NAVTEX η Ελλάδα δεσμεύοντας περιοχές για ασκήσεις, NAVTEX και η Τουρκία για «συμμαχική άσκηση». Μένει βεβαίως να δούμε ποιοι είναι οι σύμμαχοι της με τους οποίους θα κάνει ασκήσεις. Ενώ η Ελλάδα δεν είναι μόνη…

***
Τα F-16 μαζί με τα Rafale

Στις 25 έως 28 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί τετραμερής αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου. Μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην άσκηση μαζί με τρία γαλλικά Rafale που ήδη έστειλε στη Μεγαλόνησο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Οι Γάλλοι συμμετέχουν στην άσκηση και με τη φρεγάτα «Λαφαγιέτ». Οι Ιταλοί που είχαν αρνητική θέση στο να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας συμμετέχουν και αυτοί με μία φρεγάτα, αφού έχουν οικονομικά συμφέροντα στην ΑΟΖ Κύπρου.

***
Έτσι σε μια μεγάλη περιοχή που επεκτείνεται από το Καστελόριζο έως την Κύπρο θα πραγματοποιούνται έως το τέλος Αυγούστου αεροναυτικές ασκήσεις. Κοντά στο Καστελόριζο τα ελληνικά F-16 θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις με τα 4 F-16 των Αραβικών Εμιράτων και ανατολικότερα θα διεξάγεται η τετραμερής άσκηση με τα γαλλικά Rafale. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη σ΄αυτήν την κρίση.

***
Ο υπουργός Άμυνας στο Βερολίνο

Μπορεί η χώρα μας να σήκωσε το γάντι, εκδίδοντας αυτή τη φορά πρώτη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εκεί όπου βρίσκονται ο ένας απέναντι του άλλου ο ελληνικός και ο τουρκικός στόλος, αλλά συνεχίζει και τις διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης. Και σε Αθήνα και σε Βερολίνο…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

***
Στην Αθήνα με την έλευση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάϊκο Μαας (θα συναντηθεί με Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών) και στο Βερολίνο με τη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γερμανίδα ομόλογό του Αννεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ (από τις πλέον στενές συνεργάτιδες της κυρίας Μέρκελ). Εδώ όμως υπάρχει παρασκήνιο το οποίο ευθύς αμέσως σας μεταφέρω:

***
Τι θα πω στην Καρενμπάουερ

Την προηγούμενη φορά που συνομίλησε ο κ. Παναγιωτόπουλος με την κυρία Καρενμπάουερ, η Γερμανίδα φάνηκε διατεθειμένη να διαδραματίσει ανεπισήμως διαμεσολαβητικό ρόλο και ρώτησε τον υπουργό εάν πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα φύγουν από την περιοχή στις 23 Αυγούστου όταν τελείωνε δηλαδή η πρώτη NAVTEX που εξέδωσαν. Η συνομιλία έγινε χρονικά στην αρχή της κρίσης και ο κ. Παναγιωτόπουλος της είπε ορθά κοφτά, ότι «εμείς θέλουμε να απομακρυνθούν από την περιοχή… as soon as possible, δηλαδή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διότι βρίσκονται παρανόμως εκεί και ότι εξέδωσαν παράνομη NAVTEX. Την Τρίτη που θα τη συναντήσει τι άραγε θα της πει;, Και μάλιστα την ώρα που οι Τούρκοι με νέα NAVTEX παραμένουν έως τις 27 Αυγούστου στην περιοχή; Ο,τι η μεσολαβητική της προσπάθεια απέτυχε; Ή ότι οι τούρκοι δεν λαμβάνουν υπόψη κανέναν;

***
Την Τρίτη όμως ο κ. Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ θα έχει άλλη μία σημαντική συνάντηση, με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος βεβαίως λέει ότι το ΝΑΤΟ διατηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά όχι και τόσο ίσες έναντι της χώρας μας. Θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει ο κ. Παναγιωτόπουλος στον κ. Στόλτενμπεργκ (και δημοσίως και κατ΄ιδίαν).

***
Επιστρέφει ο Τσιόδρας αλλά όχι αμέσως

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Επιστρέφει στην ενημέρωση των 6 το απόγευμα για τον κορωνοϊό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αλλά όχι αμέσως. Μαθαίνω ότι ο κύριος καθηγητής βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές (έχει ανάγκη ο άνθρωπος για ξεκούραση με την ένταση όλων αυτών των μηνών) και θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή. Οπως ανακοινώθηκε όταν ο κ Τσιόδρας απουσιάζει θα τον αντικαθιστά ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιωλόγων. Ετσι την προσεχή ενημέρωση των 6 μ.μ. (θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή) θα την κάνουν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης στην αίθουσα Τύπου του υπουργείο Υγείας μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

***
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το τεστ κορωνοϊού

Πρώτα απ΄όλα θέλω να σας πω ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιστρέφοντας από τις διακοπές της (Νάξο και Λέσβο) έκανε το τεστ, όπως προβλέπεται για αυτούς που επιστρέφουν από διακοπές. Βγήκε αρνητικό. Αρνητικά βγήκαν και τα τεστ των συνεργατών της που βρέθηκαν μαζί της στη Λέσβο.

***
Η πτήση από τα Χανιά

Εν συνεχεία σας ενημερώνω ότι τεστ για Covid-19 έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη που επέστρεψε και αυτή από τις διακοπές της στην Χανιά, το απόγευμα της Κυριακής με πτήση της Aegean. Ταξίδευσε μαζί με το πρωθυπουργικό ζεύγος. Ολοι τους στην οικονομική θέση και με μάσκες. Η Ντόρα κάθισε στη θέση 10D και ο Πρωθυπουργός στη 12F. Μάλιστα ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι η Ντόρα είχε καλή θέση με την κυρία Μπακογιάννη να λέει ότι η θέση της βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου που έχει μεγαλύτερο χώρο ώστε να μπορεί να απλώνει τα πόδια της. Αλλωστε είναι κάτι που το γνωρίζουν οι «πεπειραμένοι ταξιδιώτες», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Να σημειώσω εδώ ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπήκε και η περιφέρεια των Χανίων.

***
Πολλοί επιβάτες μόλις είδαν τον πρωθυπουργό έσπευσαν πριν αναχωρήσει το αεροσκάφος να τον χαιρετήσουν (με… αγκωνιές) και να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες. Ο πιλότος τον καλωσόρισε από το μεγάφωνο, όπως συνήθως κάνουν όλοι οι πιλότοι όταν πετούν με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ενώ οι αεροσυνοδοί του πρόσφεραν ένα κρητικό παξιμάδι- μπισκότο και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό, αυτό που προσφέρουν δηλαδή σε όλους τους επιβάτες της οικονομικής θέσης.

***
Κάτω από την Ακρόπολη

Κάτω από την Ακρόπολη, στον «Διόνυσο» με αυστηρά τα μέτρα υγιεινής προστασίας γευμάτισαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον σταθμό φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης. Το γεύμα περιελάμβανε σφυρίδα στην σχάρα με πράσινη σαλάτα. Αλλά, τι σημασία έχει το γεύμα, όταν απολαμβάνεις τη θέα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης;

***
Πρόεδρε κόψε το… μούσι

Κοινή ήταν η κριτική, όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (περιλαμβανομένων και των λεγόμενων «προεδρικών», όπως πχ. της Ολγας Γεροβασίλη) για το «μούσι διακοπών» που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε έτσι αξύριστος σε κρίσιμη κομματική συνεδρίαση: «Πρόεδρε δεν σου πάει καθόλου ξύρισέ το», του έλεγαν. Και όντως έτσι όπως μαύρισε (πάντοτε του άρεσε το μαύρισμα του Προέδρου), το μούσι δεν του πήγαινε καθόλου. Υποσχέθηκε πως θα το ξυρίσει και μάλιστα άμεσα. Τώρα όσον αφορά τα διαδικαστικά οι Συριζαίοι αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία και να δηλώσουν «παρών» στη ψηφοφορία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
  • ΜΑΜΑ | 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 | 09:10 | IMOMMY TEAM Κρίση πανικού: Μπορούμε να την σταματήσουμε; | imommy.gr Από συμπτώματα όπως ο έντονος εκνευρισμός, το τρέμουλο, η εφίδρωση και το μούδιασμα έως και τα αρνητικά συναισθήματα του φόβου, του άγχους ή ακόμη και της αμηχανίας, μια κρίση πανικού δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Από συμπτώματα όπως ο έντονος εκνευρισμός, το τρέμουλο, η εφίδρωση και το μούδιασμα έως και τα αρνητικά συναισθήματα του φόβου, του άγχους ή ακόμη και της αμηχανίας, μια κρίση πανικού δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Εάν έχετε βιώσει μια κρίση πανικού, τότε είστε εξοικειωμένοι με τον «αγώνα» για την διαχείριση αυτών των συμπτωμάτων. Πώς θα σταματήσουμε μια κρίση πανικού; Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθούν άμεσα, υπάρχουν όμως τρόποι για να μάθετε να ελέγχετε καλύτερα τα συναισθήματά σας, ώστε τελικά να καταφέρετε να περιορίσετε τα συμπτώματα. Δείτε επίσης: Τι να προσθέσετε στα γεύματά σας για να χάνετε εύκολα βάρος *Αφήστε τον πανικό να «έρθει» Είναι σημαντικό να αφήσετε τον πανικό να «έρθει» καθώς έτσι θα φύγει. Όταν περνάτε από κρίση πανικού, μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα συμπτώματά σας. Μπορεί να προσπαθήσετε να απομακρύνετε τις ανησυχητικές σας σκέψεις , αλλά η αντίσταση στις κρίσεις πανικού μπορεί να εντείνει το άγχος. Μπορεί επίσης να φοβάστε τις κρίσεις αυτές επειδή δεν τις κατανοείτε πλήρως. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε το συντριπτικό αίσθημα του φόβου, προσπαθήστε να αποδεχθείτε τα συμπτώματα και να «αφήσετε» τον πανικό να διαγράψει την πορεία του, μέχρι τελικά να φύγει. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι τα συμπτώματά σας δεν μπορούν να σας βλάψουν και ότι θα περάσει σύντομα. Επιπλέον, για να αποφύγετε το φόβο του άγνοιας, προσπαθήστε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τις κρίσεις πανικού. *Βαθιές ανάσες Την στιγμή που αντιμετωπίζετε μια κρίση πανικού, ενδεχομένως να έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Τέτοιου είδους συμπτώματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά καθώς μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να αναπνεύσετε. Ο φόβος που σχετίζεται με την δύσπνοια μπορεί να αυξήσει το άγχος σας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού. Για αυτό θα ήταν καλό να μάθετε να επιβραδύνετε την αναπνοή σας, καθώς είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των κρίσεων πανικού και την μείωση του φόβου. Όταν τα συμπτώματα κρίσης πανικού αρχίσουν να κλιμακώνονται, προσπαθήστε να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Η αργή εκούσια αναπνοή θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να ευαισθητοποιήσετε την αναπνοή σας αντί των συμπτωμάτων σας. *Αποσπάστε την προσοχή σας Καθώς αισθάνεστε το άγχος ή τον φόβο να σας κατακλύζει, είναι σημαντικό να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες σε σταθερό ρυθμό και να αποσπάσετε την προσοχή σας από την σωματική εμπειρία που βιώνετε. Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή να μετακινηθείτε από το σημείο που βρίσκεστε. Διαφορετικά το απλό μέτρημα μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεφύγετε από τα συμπτώματα της κρίσης πανικού. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε την καταμέτρηση με την τεχνική αναπνοής για τον συνδυασμό των οφελών. Μπορείτε επίσης να αποσπάσετε την προσοχή σας, επαναλαμβάνοντας θετικές επιβεβαιώσεις στον εαυτό σας. Αντικαταστήστε αρνητικούς τύπους σκέψεις με πιο ενθαρρυντικές δηλώσεις όπως «φοβάμαι αλλά θα τα καταφέρω», καθώς έτσι αποδέχεστε το αίσθημα του φόβου, υπενθυμίζοντας όμως στον εαυτό σας την δύναμή του. Δείτε επίσης: Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα; ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Διαφωνία: Πώς δεν θα μετατραπεί σε καυγά; Τι να προσθέσετε στα γεύματά σας για να χάνετε εύκολα βάρος Στρες: Ποια είναι τα σημάδια του στην επιδερμίδα Πώς θα γίνουμε πιο δημιουργικοί; Κρίση πανικού: Μπορούμε να την σταματήσουμε; Η διατροφή της μαμάς: Ποια σνακ να επιλέξετε στη δίαιτα ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 17/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Όταν η αισιοδοξία γίνεται.. τοξική Υπάρχουν περιπτώσεις που η αισιοδοξία μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής και ειδικά σε στιγμές που πιεζόμαστε υπερβολικά ώστε να δούμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 17/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Fit μαμά: Συμβουλές για να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό Υπάρχουν μερικοί τρόποι να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό, ακόμη κι αν είστε συνεχώς μέσα στο σπίτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 16/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Νυχτερινή κρίση πανικού: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; Γνωστή ως νυχτερινή κρίση πανικού, μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει σε διαταραχές του ύπνου και να σας αφήσει να αισθάνεστε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 15/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Τα μυστικά των ήρεμων μαμάδων Ποια είναι τα μυστικά των μαμάδων που δείχνουν να τα έχουν όλα υπό έλεγχο; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 15/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Η αισιοδοξία «συμβαδίζει» με την επιβεβαίωση Η αισιοδοξία και τα θετικά συναισθήματα «απαιτούν» την συναισθηματική επιβεβαίωση, σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 14/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Μαμά.. βαθιές ανάσες για καλή ψυχική υγεία Βαθιές ανάσες για καλή ψυχική υγεία παρά τις πολλές υποχρεώσεις της μαμάς για να νικήσετε το αρνητικό αίσθημα του... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 13/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ «Γυάλινη οροφή» : Αυτό που δεν βλέπουμε αλλά μας εμποδίζει Ο όρος της «γυάλινης οροφής» αποδίδει, ίσως με τον καλύτερο τρόπο, τα αόρατα εμπόδια που σταματούν ορισμένους ανθρώπους από... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 12/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Δώστε τέλος στην αναποφασιστικότητα Έτσι θα καταφέρετε να δώσετε τέλος στην αναποφασιστικότητα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 12/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Η περιποίηση της μαμάς: Πώς θα βρούμε τη σωστή ενυδατική Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι ένα βασικό βήμα της καθημερινής skincare ρουτίνας που πρέπει να ακολουθούμε όλον τον χρόνο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 11/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Πώς μας προστατεύει η ελπίδα; Νέα μελέτη από το University of East Anglia ρίχνει φως στους τρόπους που η ελπίδα μας βοηθά και μας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 10/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Κοροναϊός: Το μήνυμα για τις μετακινήσεις από και προς τα σχολεία Με αποστολή κωδικού στο 13033 θα γίνεται η μεταφορά των παιδιών στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από τη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 10/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Μακιγιάζ: Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2021 Ποιες είναι οι απόλυτες τάσεις για το μακιγιάζ την νέα χρονιά; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 10/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Fit μαμά: Γιατί δεν πεινάτε μετά τη γυμναστική Η μειωμένη πείνα μετά τη γυμναστική είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 10/ΙΑΝ/2021 | ΜΑΜΑ Κορτιζόλη: Πώς θα ελέγξουμε την ορμόνη του στρες; Πώς θα ελέγξουμε την κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Γνώμες
    ΒΗΜΑτοδότης
    • Μια σοβαρή συζήτηση Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή για την εξελισσόμενη υγειονομική κρίση είχε εξάρσεις και... ΒΗΜΑτοδότης |
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk