Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΛΑΣ από τα διαδοχικά κρούσματα κορωνοιού σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας (ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα 18 αστυνομικοί από τα Α.Τ Ομονοίας κι Αγίου Παντελεήμονα), αλλά και σε ευαίσθητες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, κατάσταση που πιθανόν να οδηγήσει σε διαδοχικά κλεισίματα αστυνομικών υπηρεσιών ή μαζικές καραντίνες αστυνομικών με μεγάλο αντίκτυπο στο σύστημα αστυνόμευσης, στην εξυπηρέτηση των πολιτών κλπ.

Κρούσματα Covid-19 εμφανίστηκαν σε κρατουμένους αυτών των τμημάτων, οι οποίοι φαίνεται να έχουν διέλθει κι από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας επιτείνοντας την αγωνία και για άλλους νοσούντες, κρατουμένους κι ενστόλους.

Το βράδυ της Πέμπτης υπήρχε πληροφορία και για κρούσμα covid-19 και σε κρατούμενο κι άλλου Αστυνομικού Τμήματος της Αθήνας, χωρίς μέχρι τις πρωινές ώρες να επιβεβαιωθεί.

Με κίνδυνο τα αστυνομικά τμήματα ν αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού και σε πολίτες που τα επισκέπτονται.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το «σφράγισμα» προ μερικών ημερών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα είχε ζητηθεί οι πολίτες να εξυπηρετούνται από γειτονικά τμήματα, όπως αυτό της Ομονοίας που όμως έκλεισε και αυτό λόγω κορωνοιού.

Την ίδια ώρα έχει διαπιστωθεί ότι φορείς του ιού είναι δύο νεαροί αστυνομικοί – ένας άνδρας και μία γυναίκα -που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ κι οι οποίοι είχαν μεταβεί το καλοκαίρι σε νησιά των Κυκλάδων.

Ενας εξ αυτών υπηρετεί σε σημαντική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με εγκληματικές ενέργειες, κάτι που οδήγησε σε καραντίνα αρκετούς συναδέλφους του.

Πλέον σε διαδοχικές συσκέψεις επιτελών της ΕΛΑΣ μελετώνται εναλλακτικές λύσεις για λειτουργίες αστυνομικών υπηρεσιών που θα αναπληρώσουν το κενό αστυνομικών τμημάτων που θα κλείσουν λόγω κορωνοιού.

Επιπλέον μελετάται κι ο τρόπος χειρισμού δεκάδων κρατουμένων για τους οποίους ελλοχεύει ο κίνδυνος να νοσήσουν τις επόμενες ημέρες.

Με κίνδυνο οι μολύνσεις με covid-19 σε αστυνομικά τμήματα να λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις, κάτι που είχε αποφευχθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην πρώτη φάση της επιδημίας το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου .