Συγκλονίζουν τα σκίτσα που κάνουν τον γύρο του κόσμου για την τραγωδία στο Λίβανο.

Η έκρηξη στην Βηρυτό έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, ενώ εξαιτίας αυτού έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ευρώπη.

Κι ενώ τα ερωτηματικά  για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς παραμένουν πολλά σε σχέση με την αμέλεια των κυβερνητικών αρχών, πολλοί σκιτσογράφοι αποτυπώνουν τις δύσκολες ώρες που περνάει το Λίβανο στο χαρτί με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.

Ειδικότερα ο γνωστός Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ (Latuff) αφιέρωσε ένα συγκλονιστικό σκίτσο στα θύματα της τραγωδίας.

Όπως φαίνεται στο σκίτσο, ο κέδρος που δεσπόζει στην (πανέμορφη) σημαία του Λιβάνου έχει αγκαλιάσει έναν άνθρωπο και προσπαθεί να τον σηκώσει, κλαίγοντας.

Ο γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο σκιτσογράφος γράφει στην ανάρτησή του «Αλληλεγγύη με τον λαό της Βηρυτού, αλληλεγγύη με τον λαό του Λιβάνου. Ο σκιτσογράφος εμπνεύστηκε από τη σημαία του Λιβάνου που αποτελείται από δύο κόκκινες οριζόντιες λωρίδες που περικλείουν μία άσπρη λωρίδα, η οποία είναι διπλάσια από την κόκκινη.

Στο μέσο βρίσκεται ένας πράσινος κέδρος του Λιβάνου. Καθιερώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1943. Η σύγχρονη σημαία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στην οικία κάποιων βουλευτών. Ο κέδρος πρέπει να είναι στο σύνολό του πράσινος. Είναι κοινό σφάλμα να ζωγραφίζονται τα κλαδιά του κέδρου καφέ ή μαύρα, σύμφωνα με τη wikipedia.