Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές που έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να «αστειευτεί» με γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, με αφορμή την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο στη Θεσσαλονίκη.

Το στιγμιότυπο καταγράφηκε από την ιστοσελίδα alterthess.gr με αφορμή εκδήλωση κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο εκπρόσωπος δώρισε μια κλακέτα στον περιφερειάρχη και «αστειεύτηκε» ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Εκείνη τη στιγμή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να κάνει χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και ρώτησε γελώντας τις γυναίκες «τι είδους ταινία; – προσέξτε τι θα πείτε…».

Στη συνέχεια, αστειεύτηκε άστοχα λέγοντας: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;».

Η αντίδραση του Χρήστου Γιαννούλη

Το σεξιστικό σχόλιο του Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

Μέσω ανακοίνωσης, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε:

«Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

Αντιδράσεις στα social media

Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα social media.

Η συγγνώμη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το περιστατικό, ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε «ξεκάθαρη και ειλικρινή» συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά» του.

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», δηλώνει σε ανάρτησή του στα social media o Απόστολος Τζιτζικώστας.