Την υποψηφιότητα του για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέσυρε ο φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Όλι Ρεν.

«Η ΕΕ ψηφίζει για τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική θέση. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο αποσύρω το όνομά μου από την ψηφοφορία, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε ευρεία συναίνεση για τον Ευρωπαίο υποψήφιο και παγκόσμια στήριξη», ανέφερε στο Twitter ο Όλι Ρεν.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα, αποχώρησε από την «κούρσα» και η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας, Νάντια Καλβίνο, επικαλούμενη ως λόγο για την αποχώρηση την ανάγκη να βρεθεί ένας κοινός υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταλήξει σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία, χωρίς την υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνο να συμμετέχει στην επόμενη φάση», είπε η εκπρόσωπος.

Η μάχη πλέον κρίνεται μεταξύ του oλλανδού πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της διευθύνουσας συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία δεν πρότεινε υποψήφιο διότι δεν κατάφερε να καταλήξει εγκαίρως σε ένα όνομα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η χώρα αναμενόταν να ορίσει έναν υποψήφιο και η προθεσμία παρατάθηκε για μερικές ώρες χθες προκειμένου να της επιτραπεί να το κάνει.