Αν και οι μεταφορές video games στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη συνήθως δεν έχουν μεγάλη επιτυχία, η νέα σειρά φαντασίας The Witcher επιχειρεί να σπάσει την κατάρα και να γεμίσει το κενό που άφησε το Game of Thrones.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στη θέση του πρωταγωνιστή το Netflix – που θα κυκλοφορήσει τη σειρά στην ψηφιακή του πλατφόρμα – επιστράτευσε τον «Σούπερμαν» Χένρι Καβίλ. Ο Καβίλ θα ενσαρκώσει, λοιπόν, τον Geralt, έναν κυνηγό τεράτων που πολεμάει κακούς και τέρατα με ανορθόδοξα μέσα: έχει υποστεί μία σειρά από μεταλλάξεις, που του δίνουν μαγικές δυνάμεις και υπερφυσική κορμοστασιά, αλλά τον κάνουν και δαχτυλοδεικτούμενο της κοινωνίας.

Παράλληλα, στη ζωή του εμπλέκονται μία παντοδύναμη μάγισσα, η Yennefer (Άνια Σαλότρα) και μία νεαρή πριγκίπισσα, η Ciri (Φρέγια Άλλαν), δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα ένταση.


Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων, η οποία έχει γίνει ήδη video game – το οποίο μάλιστα έχει λάβει εξαιρετικά θετικές κριτικές. Το έπος του Witcher έχει ακριβώς τη συνταγή της επιτυχίας που ο κόσμος αγάπησε και στο Game of Thrones: φανταστικά στοιχεία, όπως η μαγεία και τα μυθικά πλάσματα, αλλά και άκρως ρεαλιστικά στοιχεία, όπως η ακραία βία και ο ερωτισμός.