Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον οχήματος που προσπάθησε να περάσει στρατιωτικό σημείο ελέγχου στην περιοχή της Ραμάλας, σκοτώνοντας έναν από τους επιβαίνοντες».

Ο ισραηλινός στρατός είχε κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του νωρίτερα για ακόμη ένα συμβάν, όταν αναφέρθηκαν πυρά από Παλαιστίνιους εναντίον στάσης λεωφορείου στην ίδια περιοχή, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Τα δύο συμβάντα καταγράφηκαν βόρεια της πόλης που αποτελεί την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπου δύο παλαιστινιακές επιθέσεις, στις 9 και 13 Δεκεμβρίου, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο στρατιώτες και βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού της μητέρας του.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να αναζητούν τους δράστες των δύο πρόσφατων επιθέσεων, οι οποίες σημειώθηκαν έπειτα από αρκετούς μήνες σχετικής ηρεμίας στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Στις 13 Δεκεμβρίου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν δύο μέλη του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που θεωρούσαν πως διέπραξαν ή ενέχονταν σε επίθεση που έγινε τον Οκτώβριο και σε εκείνη της 9ης Δεκεμβρίου, ενώ συνέλαβαν άλλους περίπου 40 Παλαιστίνιους που είναι πράκτορες, κατ’ αυτές, της Χαμάς.