Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών, στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά από τρεις έντονες πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 7,42%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 634,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,31%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,53% στα 1,1780 ευρώ), της Eurobank (+3,70% στα 0,5185 ευρώ), της Motor Oil (+3,50% στα 22,150 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+3,27% στα 8,6950 ευρώ).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (-1,53% στα 1,5480 ευρώ) και της Jumbo (-1,10% στα 10,780 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,62%) και του Πετρελαίου (+1,98%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών

Προϊόντων (-0,81%) και της Τεχνολογίας (-0,69%).

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 20 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νηρεύς +13,14% και Mermeren +8,53%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: F.G. Europe -10,00% και Creta Farm -8,66%

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν εάν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δικαιολογούν το επιφυλακτικό κλίμα που οδήγησε σε διακυμάνσεις τις αγορές στη Wall Street και την Ασία.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και το γεγονός ότι ο ευρύτερος κλάδος προϊόντων πολυτελείας επλήγη από φόβους για επιβράδυνση στην Κίνα.

Η μετοχή της γαλλικής LVMH σημείωσε πτώση 4,2% παρόλο που η μονάδα μόδας και δερμάτινων προϊόντων της εταιρίας είχε καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις το τρίτο τρίμηνο

Οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης για επώνυμα προϊόντα μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών έχουν πλήξει τις μετοχές των εταιριών με προϊόντα πολυτελείας τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνεχίζεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Στις 10:35 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,4% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63%.

Ο βρετανικός FTSE σημείωσε πτώση 0,22% καθώς οι αναφορές για πρόοδο στις συνομιλίες διαζυγίου με την ΕΕ οδήγησαν σε άνοδο τη στερλίνα, μια εξέλιξη που επηρεάζει αρνητικά σε λογιστική βάση τα έσοδα που έχουν στο εξωτερικό οι βρετανικές εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στην Ιταλίας, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,6%, με βαριές απώλειες για την εταιρία πολυτελών ενδυμάτων Moncler, που υποχώρησε κατά 5,2%, και την Fiat Chrysler, που κατέγραψε πτώση περίπου 2%.

Οι ιταλικές τράπεζες σημείωσαν πτώση 0,3% ύστερα από δημοσίευμα του Reuters ότι οι ευρωπαϊκές τραπεζικές εποπτικές αρχές παρακολουθούν πιο εντατικά τα επίπεδα ρευστότητας ύστερα από την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

«Επικρατεί αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, βλέπουμε περισσότερους επενδυτές να επιλέγουν μια στάση αναμονής προκειμένου να δουν πώς θα εξελιχθούν οι κίνδυνοι αναφορικά με τις αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, την παγκόσμια ανάπτυξη και την Κίνα», ανέφερε αναλυτής της LCG σε σημείωμά του.