Τέσσερις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική.

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν από τα ερείπια μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολύ αργά, καθώς υπάρχει φόβος να καταρρεύσουν «θύλακες» αέρα στο εσωτερικό του.

Την Παρασκευή διασώθηκαν τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα. Όμως δύο από τους δέκα επιζώντες που εντοπίστηκαν εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι.

Ο Λούκα Κάρι εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Reuters ότι από τα ερείπια ανασύρθηκαν τη νύχτα τα πτώματα δύο γυναικών, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε 4.

Περίπου 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα του δυστυχήματος.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ακούσει και άλλες φωνές στα ερείπια, όμως είναι δύσκολο να καθοριστεί από πού προέρχονται. Την πληροφορία αυτή δεν έχουν επιβεβαιώσει οι διασώστες.

Ο Κάρι πάντως τόνισε ότι τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κτήριο του Rigopiano καλύφθηκε, μετά την χιονοστιβάδα και την κατολίσθηση, από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι, το οποίο και με την πάροδο των ωρών έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο.

Σε όλη την περιοχή με την πάροδο των ωρών και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αυξάνεται και ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων, και για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί παρακολουθούν αδιάκοπα κάθε επικίνδυνη αλλαγή στην βουνοπλαγιά του όρους Γκραν Σάσσο.