Ψευδείς και ανεύθυνες χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, αλλά τέθηκε σε προστασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πόλα Ρούπα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν υποστηρίζει ότι οι Αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες «αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του» στη μητέρα και την αδελφή της, όπως ζητάει η ίδια.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Η ίδια μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, αλλά και την 25χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη την Πέμπτη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί το εξάχρονο παιδί στους συγγενείς του.

Ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Μετά από δημοσιεύματα που αφορούσαν στην αντιμετώπιση του ανήλικου παιδιού της Πόλας Ρούπα η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με ανακοίνωσή της, διευκρινίζει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία Νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του,Περί την 15.00 ώρα της 5/1/2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων. Εχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς. Παράλληλα έχει χορηγηθεί στους αιτούντες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο. Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά».