Καμμένος: Αντιφατικές απαιτήσεις ΝΑΤΟ-θεσμών για αμυντικές δαπάνες

Στις περικοπές των δαπανών άμυνας που προβλέπονται στο πλαίσιο του μνημονίου, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος στις εργασίες της πρώτης μέρας της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Αναφορά έκανε και στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις.

Στις περικοπές των δαπανών άμυνας που προβλέπονται στο πλαίσιο του μνημονίου, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος στις εργασίες της πρώτης μέρας της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός ζήτησε από τους ομολόγους του της ΕΕ-μέλη του ΝΑΤΟ να πάρουν θέση και να περάσουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις τους ότι δεν μπορεί από τη μία πλευρά το ΝΑΤΟ να ζητά από τις χώρες-μέλη του να δαπανούν για την άμυνα το 2% του ΑΕΠ, και να συγχαίρει την Ελλάδα για το γεγονός ότι τα καταφέρνει, και από την άλλη οι θεσμοί να ζητούν 20% περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα, ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είπε στους ομολόγους του: «Χαίρομαι που μιλάτε για ενότητα στη συμμαχία, αλλά ενότητα είναι να μην υπάρχουν προκλήσεις από ένα κράτος-μέλος σε άλλο».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.