Οι σκύλοι που σώθηκαν και εκείνοι που σώζουν ζωές στα συντρίμμια της Ιταλίας

Σκύλοι-ήρωες στην πρώτη γραμμή του δραματικού αγώνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων από τον σεισμό που σχεδόν αφάνισε χωριά της κεντρικής Ιταλίας. Περισσότερους από 60 ανθρώπους έχουν σώσει οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι «μυρίζοντας» ζωή κάτω από τα συντρίμμια. Την ίδια στιγμή, πυροσβέστες και πολίτες σκάβουν ακόμη και με γυμνά χέρια για να σώσουν τετράποδους που παγιδεύτηκαν στα ερείπια. Φωτογραφίες σκύλων που διασώθηκαν και σκύλων που σώζουν ζωές μοιράζεται η Corriere della Sera, βίντεο από τη διάσωση τετράποδων συγκινούν…

Σκύλοι-ήρωες στην πρώτη γραμμή του δραματικού αγώνα με το χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων από τον σεισμό που σχεδόν αφάνισε χωριά της κεντρικής Ιταλίας. Περισσότερους από 60 ανθρώπους έχουν σώσει οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι «μυρίζοντας» ζωή κάτω από τα συντρίμμια.

Την ίδια στιγμή, πυροσβέστες και πολίτες σκάβουν ακόμη και με γυμνά χέρια για να σώσουν τετράποδους που παγιδεύτηκαν στα ερείπια και άντεξαν ώρες για να ξαναδούν τους ανθρώπους τους.

Φωτογραφίες σκύλων που διασώθηκαν και σκύλων που σώζουν ζωές μοιράζεται η Corriere della Sera, ενώ βίντεο από τη διάσωση τετράποδων συγκινούν.


Σκύλοι απεγκλωβίζονται από τα συντρίμμια
Στα πλάνα που ακολουθούν το παράπονο και το κλάμα του γίνεται πιο δυνατό καθώς οι διασώστες πλησιάζουν. Σκάβουν και τον βγάζουν στο φως. Είναι τρομαγμένος, όμως εκεί βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του που αν και τραυματισμένος στο κεφάλι δεν έφυγε λεπτό μέχρι να δει ξανά τον σκύλο του.

Είναι το σκυλάκι που απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες από τα συντρίμμια στο Αματρίτσε 30 ολόκληρες ώρες μετά τον σεισμό. Γεμάτος σκόνη, όμως είναι ασφαλής και πίνει νερό.

Ο σκυλάκος βρίσκεται στην αγκαλιά του πυροσβέστη-ήρωά του στη συγκινητική φωτογραφία που μοιράστηκε το πυροσβεστικό σώμα της Ιταλίας στο Twitter.

Αναζητώντας ζωές

Ε.Μ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk