Την Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μιλά στην εκπομπή του Μάκη Προβατά για τις ευθύνες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του κ. Πολάκη, απέναντι στα κρούσματα της ελονοσίας. {{{ audio1 }}}

Για τις ευθύνες του ΚΕΕΛΠΝΟ απέναντι στα κρούσματα ελονοσίας

«Από το πανεπιστήμιο θυμάμαι τον κ. Πολάκη, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε που «έχτιζε» καθηγητές, για τα μαθήματα.. Προφανώς ο κ. Πολάκης και ο κ. Μπασκόζος, δεν μπορούν να απογαλακτιστούν μέσα από την κομματική τους ιδιότητα. Λυπάμαι γιατί είναι Υπουργοί Υγείας όλων των Ελλήνων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, λέμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας. Από τον Μάρτιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε επισημάνει το φόβο και την έξαρση για την ελονοσία, αφορμή των μεγάλων προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων και φυσικά δεν έκαναν το παραμικρό. Μέχρι και το αρμόδιο όργανο που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, η Γεν. Γραμμ. της Δημόσιας Υγείας, εν προκειμένω ο κ. Μπασκόζος ουσιαστικά, και ο προϊστάμενος του ο κ. Πολάκης, έπρεπε να μεριμνήσουν όχι με εγκυκλίους και έγγραφα για τους ψεκασμούς της περιφέρειας. Έπρεπε με επίβλεψη ειδικών επιστημόνων να δουν πως, που πότε γίνονται αυτοί οι ψεκασμοί, αν γίνονται.. Κάποιοι, αντί να γίνουν Μάρτιο, όπως έπρεπε, σε επίπεδο χρονικό, γίνανε τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, που δεν είχε καμία ουσιαστική αξία.

Το 2014, είχε εκριζωθεί εντελώς, δεν υπήρχε κανένα κρούσμα ελονοσίας. Απεναντίας, το 2015 και το 2016, δηλαδή με την συγκεκριμένη γραμματεία του κ. Μπασκόζου, αυξήθηκαν (τα κρούσματα) και φέτος βρίσκονται διάσπαρτα σε δώδεκα διαφορετικά σημεία της χώρας.

Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας φόβος πανικού… Πανικός θα υπάρξει αν συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με τόση επιπολαιότητα τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας».