Γαλλία: Με διάταγμα οι αλλαγές στα εργασιακά για τρίτη και τελευταία φορά

Η κυβέρνηση της Γαλλίας επέλεξε για τρίτη – και τελευταία – φορά να περάσει με διάταγμα τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στα εργασιακά, χωρίς την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης. Όπως και στις δύο πρώτες αναγνώσεις του νομοσχεδίου, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατέφυγε στο αμφιλεγόμενο Άρθρο 49.3 του Συντάγματος της Γαλλίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας επέλεξε για τρίτη – και τελευταία – φορά να περάσει με διάταγμα τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στα εργασιακά, χωρίς την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης.

Όπως και στις δύο πρώτες αναγνώσεις του νομοσχεδίου, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατέφυγε στο αμφιλεγόμενο Άρθρο 49.3 του Συντάγματος της Γαλλίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και ορισμένοι εκτιμούν ότι ορισμένοι βουλευτές των Σοσιαλιστών θα το καταψήφιζαν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα δώσει στους εργοδότες μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου όμως το κρίνουν υπερβολικά φιλελεύθερο και φοβούνται ότι θα επιδεινώσει την εργασιακή ανασφάλεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk