Αγνωστη παρέμεινε όλη τη νύκτα και καθώς ήταν σε πλήρη εξέλιξη το πραξικόπημα η τύχη του αρχηγού του τουρκικού Στόλου, ναυάρχου Βεϊσέλ Κιοσέλε.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr, ο εκτελών χρέη αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και διοικητής της Α’ Στρατιάς προσπάθησε από την Κωνσταντινούπολη να επικοινωνήσει με τον ναύαρχο, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό. Οι υποψίες στράφηκαν στο ενδεχόμενο να είχε προσχωρήσει ο ναύαρχος Κιοσέλε στις τάξεις των πραξικοπηματιών, καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί και αφεθή ελεύθερος σε σχέση με παράνομες πραξικοπηματικές κινήσεις που έλαβαν χώρα στη Σμύρνη.
Το πρωί ο υπουργός Αμυνας Φικρί Ισικ ανακοίνωσε ότι απεκατεστάθη η επικοινωνίας με τον αρχηγό Στόλου, βάζοντας τέλος στο θρίλερ, όχι όμως και στις υποψίες για το ρόλο του.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, που επικαλείται το υπουργό Δικαιοσύνης, οι πραξικοπηματίες κρατούσαν όμηρο το ναύαρχο Κιοσέλε τον οποίο επιβίβασαν σε πολεμικό πλοίο και μαζί με μία νηοπομπή 10 πολεμικών απέπλευσε από την κεντρική ναυτική βάση του Γκιόλτζουκ. Το πλοίο επέστρεψε αργότερα στη βάση.
Από το Γκιολτζούκ η εντολή για επίθεση στον Ερντογάν
Το θρίλερ όμως για την εμπλοκή της Διοίκησης Στόλου στο πραξικόπημα δεν τελειώνει στην περιπέτεια του ναυάρχου Κιοσέλε. Μέρος στο πραξικόπημα φέρεται να πήρε ο διοικητής της ναυτικής βάσης, υποναύαρχος Τεζτζάν Κιζίλεμλμα, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για επίθεσης στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα της νοτιοδυτικής Τουρκίας Δυνάμεις της αστυνομίας επέδραμαν στη ναυτική βάση, συνέλαβαν τον υποναύαρχο και διεξάγουν έρευνες.
Όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ο Ερντογάν βρισκόταν σε διακοπές στο Μάρμαρις. Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων επιτέθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Grand Yazici» όπου διέμενε, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε να διαφύγει με ελικόπτερο απομακρυνόμενος προς την πλευρά του Αιγαίου. Στη συνέχεια προτίμησε να μεταβεί αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Αγκυρα, όπου η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη.