Ινδία: Βάφουν τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών για να μειώσουν τα τροχαία

Σε μια πρωτότυπη κίνηση για να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα προχώρησε η κυβέρνηση της Ινδίας, βάφοντας σε τρισδιάστατη μορφή (3D) τις διαβάσεις των πεζών. Η ιδέα ανήκει στον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος θέλησε να βρει έναν τρόπο να εξοικονομήσει χρήματα, μη τοποθετώντας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους, αλλά να αναγκάζει τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα προκειμένου οι πεζοί να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο.

Σε μια πρωτότυπη κίνηση για να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα προχώρησε η κυβέρνηση της Ινδίας, βάφοντας σε τρισδιάστατη μορφή (3D) τις διαβάσεις των πεζών.

Η ιδέα ανήκει στον υπουργό Μεταφορών, Νιτίν Γκαντκάρι, ο οποίος θέλησε να βρει έναν τρόπο να εξοικονομήσει χρήματα, μη τοποθετώντας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες, αλλά να αναγκάζει τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα προκειμένου οι πεζοί να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο.

Και τα κατάφερε χάρη στη βοήθεια δύο γυναικών καλλιτεχνών που σχεδίασαν τις τρισδιάστατες εικόνες σε πολυσύχναστες λεωφόρους, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να ελαττώνουν ταχύτητα.

Περισσότερα από 500.000 ατυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στους δρόμους της Ινδίας, με τον τραγικό απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά τους 150.000, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Το τελευταίο μέτρο των «τρισδιάστατων» διαβάσεων έχει σκοπό να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα στο μισό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk