Ισπανία: Ναυαγεί η τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μοιάζει πλέον οριστικό, και ο βασιλιάς συναντάται με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων στην ύστατη προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους -μία προσπάθεια που μοιάζει καταδικασμένη εξαρχής και έχει πάρει χαρακτήρα προοιμίου της νέας προεκλογικής περιόδου. Όλες οι δυνάμεις ετοιμάζονται για νέες κάλπες για τις 26 Ιουνίου, το σκηνικό που θα προκύψει από τις οποίες είναι εξίσου απρόβλεπτο.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας δήλωσε την Τρίτη ότι είναι έτοιμο να εξετάσει συμφωνία συνασπισμού της τελευταίας στιγμής με άλλες αριστερές δυνάμεις, δήλωση που αποτελεί στροφή από την προηγούμενη στάση της. Ωστόσο, οι πιθανότητες να καταλήξουν σε συμφωνία και να αποφευχθούν νέες εκλογές τον Ιούνιο παραμένουν αδύνατοι, αναφέρει το Reuters.

Στο μεταξύ σε σημερινές του δηλώσεις ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σημείωσε ότι οι όροι τους οποίους θέτουν οι Σοσιαλιστές για να υπάρξει συμμαχία σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των δύο ισπανικών κομμάτων δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί.

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μοιάζει πλέον οριστικό, και ο βασιλιάς συναντάται σήμερα Τρίτη με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων στην ύστατη προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους -μία προσπάθεια που μοιάζει καταδικασμένη εξαρχής και έχει πάρει χαρακτήρα προοιμίου της νέας προεκλογικής περιόδου.

Όλες οι δυνάμεις ετοιμάζονται για νέες κάλπες για τις 26 Ιουνίου, το σκηνικό που θα προκύψει από τις οποίες είναι εξίσου απρόβλεπτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk