Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε σειρά μέτρων που αποσκοπούν να ευνοήσουν την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, στην προσπάθεια να κατευνάσει την αντιπαράθεση για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που προκάλεσε συγκρούσεις και διαδηλώσεις.

«Η Γαλλία πρέπει να ακούσει τη νεολαία» δήλωσε ο Βαλς σε συνέντευξη Τύπου αφού παρουσίασε τα μέτρα ύψους έως 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σε οκτώ οργανώσεις μαθητών και φοιτητών.

Η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση των φοιτητών, η Unef, δήλωσε ότι είναι «ικανοποιημένη» από τα μέτρα, αλλά δεν αποκήρυξε την κινητοποίηση εναντίον του σχεδίου νόμου και αναμένεται να διαδηλώσει εκ νέου στις 28 Απριλίου.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι και εκείνο το οποίο προβλέπει ότι οι νέοι που προέρχονται από φτωχές οικογένειες και έχουν υποτροφία μπορούν να πάρουν παράταση λίγων μηνών μέχρι να βρουν εργασία.

Το μέτρο αφορά περίπου 126.000 νέους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η αβεβαιότητα που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και να ενθαρρυνθούν οι προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι τα συμβόλαια μικρής διάρκειας θα φορολογούνται στο εξής περισσότερο.