Ιταλία: Προς απέλαση 200 μετανάστες που βρίσκονται στο hot spot του Τάραντα

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν την απέλαση διακοσίων εκ των συνολικά τετρακοσίων μεταναστών οι οποίοι, την περασμένη εβδομάδα, είχαν μεταφερθεί στο hot spot του Τάραντα, στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Όπως αναφέρoυν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για Αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα εξακριβώθηκαν, δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές αλλά αναζητούν στην Ευρώπη καλύτερες συνθήκες ζωής.

Οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν από την Ιταλία μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, αλλά στο διάστημα αυτό «εγκαταλείπονται στην μοίρα τους, χωρίς κανέναν έλεγχο ή υποστήριξη», όπως γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Ο δήμαρχος του Τάραντα και εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων προτίθενται να συλλέξουν το αναγκαίο χρηματικό ποσό και να ζητήσουν τη συνεργασία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να βοηθηθούν οι διακόσιοι αυτοί μετανάστες, να έλθουν σε επαφή με τυχόν συγγενείς τους που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και να προσπαθήσουν να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κάποιο άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ουσιαστικός κίνδυνος, υπογραμμίζεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να στρατολογηθούν οι μετανάστες αυτοί από τις διάφορες μαφίες και να βρεθούν αναγκασμένοι να εκτελούν κάθε είδους εντολή της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκετα και της μαφίας της Απουλίας, του «Ιερού Ενωμένου Στέφανου»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk