Ισραηλινός στρατιώτης τέθηκε υπό κράτηση αφότου ήλθε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να πυροβολεί στο κεφάλι Παλαιστίνιο, ο οποίος κείτεται στο έδαφος τραυματισμένος χωρίς να κινείται. Είχε προηγηθεί επίθεση του Παλαιστινίου με μαχαίρι εναντίον άλλου στρατιώτη στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Στα πλάνα που τράβηξε περαστικός φαίνεται ο Παλαιστίνιος Αμπέντ αλ-Φατάχ Γούσρι αλ-Σαρίφ πεσμένος στο έδαφος καθώς διασώστες δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε Ισραηλινό στρατιώτη που υπέστη ελαφρά τραύματα έπειτα από επίθεση που δέχθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα από τον αλ-Σαρίφ και άλλον έναν Παλαιστίνι.

Άλλοι στρατιώτες στέκονται γύρω από τον Αλ-Σαρίφ, ο οποίος φαίνεται ότι είναι τραυματισμένος αλλά ακόμη ζωντανός. Ένας από αυτούς στη συνέχεια σηκώνει το όπλο του και κατά τα φαινόμενα να πυροβολεί θανάσιμα τον Παλαιστίνιο.

Ο στρατιώτης τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αποτελεί «σοβαρή παραβίαση των αξιών και των κανόνων εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο στρατιώτης που είχε δεχθεί επίθεση νωρίτερα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Ο δεύτερος Παλαιστίνιος που του επιτέθηκε είχε ήδη πέσει νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του κύματος επιθέσεων, κυρίως με μαχαίρια, που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Κατά την ίδια περίοδο έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 180 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι δράστες επιθέσεων, κατά τον ισραηλινό στρατό.