Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μία δεύτερη είδηση έρχεται να εντείνει το κλίμα ανησυχίας.

Ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 δέχθηκε πυρά, ενώ μετείχε στις έρευνες για τους πιλότους του ρωσικού SU-24 που καταρρίφθηκε, και κατέπεσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πεζοναύτης που επέβαινε σε αυτό, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, το ρωσικό ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ρωσικό ελικόπτερο επλήγη από εδάφους με αμερικανικής κατασκευής κατευθυνόμενο πύραυλο TOW που εκτόξευσαν Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, κοντά στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση της Συρίας πόλη Λαττάκεια.

Συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους TOW, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, πάντως, ανέφερε ότι το ελικόπτερο υπέστη ζημιά από πυρά ελαφρών όπλων και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε ουδέτερη περιοχή.

Συνολικά δύο ελικόπτερα Mi-8 συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για το καταρριφθέν Σουκχόι 24.

Ένας πεζοναύτης σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα μεταφέρθηκε στη ρωσική βάση του Χμεϊμίμ.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε έχει καταστραφεί από πυρά όλμων, σύμφωνα με τις ίδιες ρωσικές πηγές.

Ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου Dogan μετέδωσε από την περιοχή ότι είδε στον ουρανό να πέφτουν δύο φλεγόμενα αντικείμενα, τα οποία κατέγραψε στο σχετικό βίντεο: