Ικανοποίηση ευρωπαίων ηγετών για τη συμφωνία στο προσφυγικό

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών και των χωρών της ΕΕ για τη συμφωνία στη δύσκολη «μίνι Σύνοδο» για το προσφυγικό, η οποία επικεντρώνονται στη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων υποδοχής σε όλες τις χώρες του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου. «Επαινώ τον έλληνα πρωθυπουργό για τη δέσμευση που ανέλαβε» ανέφερε ο Γιούνκερ, ενώ η Μέρκελ σημείωσε πως η σύσταση των hot spot ανοίγει το δρόμο για το σχήμα μετεγκαταστάσεων.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών και των χωρών της ΕΕ για τη συμφωνία στη δύσκολη «μίνι Σύνοδο» για το προσφυγικό, η οποία επικεντρώνονται στη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων υποδοχής σε όλες τις χώρες του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε πως η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την πΓΔΜ και την Αλβανία.

«Επαινώ τον έλληνα πρωθυπουργό για τη δέσμευση που ανέλαβε» ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πως η σύσταση των hot spot ανοίγει το δρόμο για το σχήμα μετεγκαταστάσεων.

H Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε επίσης πως οι χώρες «έδειξαν υπευθυνότητα» στην ανάληψη μέτρων για το προσφυγικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk