Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναικά σε εμπορικό κέντρο της Κίνας, όταν υποχώρησε το τελευταίο σκαλί στις κυλιόμενες σκάλες, τις οποίες ανέβαινε μαζί με τον γιο της.

Η 30χρονη γυναίκα κατάφερε να σπρώξει το παιδί και να το σώσει, όμως η ίδια έχασε τη ζωή της. Το δυστύχημα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του εμπορικού κέντρου και οι εικόνες είναι σοκαριστικές.

Θύμα είναι η 30χρονη Σιάνγκ Λιουτζουάν και το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Σινγκτσού, στην επαρχία Χουμπέι. Το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας δείχνει να υποχωρεί το τελευταίο σκαλί, την ώρα που η γυναίκα φθάνει στην κορυφή της σκάλας. Τη στιγμή που η γυναίκα πέφτει, σπρώχνει τον γιο της μπροστά και μία υπάλληλος καταστήματος τρέχει και τον αρπάζει.

Ωστόσο, οι σκάλες συνεχίζουν να κυλούν και αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα η γυναίκα εξαφανίζεται καθώς την «καταπίνει» ο μηχανισμός της σκάλας, παρότι μία υπάλληλος καταστήματος έχει προλάβει ήδη να της πιάσει το χέρι.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να αποσυναρμολογήσουν το μηχάνημα και να ανασύρουν την γυναίκα, η οποία ήταν ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wuhan Evening News, πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης στις κυλιόμενες σκάλες και οι συντηρητές είχαν ξεχάσει να βιδώσουν στη θέση του το προστατευτικό κάλυμμα.

Το δυστύχημα κυριαρχεί στο Sina Weibo -το κινεζικό Twitter- με περισσότερα από 6,6 εκατομμύρια χτυπήματα. Οι περισσότεροι χρήστες εκφράζουν οργή κατά της διοίκησης του εμπορικού κέντρου, ενώ κάποιοι άλλοι εκφράζουν συγκίνηση για την αυτοθυσία της μητέρας.

Στην Κίνα σημειώνονται συχνά ατυχήματα λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας. Το 2012, ένα 9χρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν παγιδεύτηκε σε κυλιόμενες σκάλες πολυκαταστήματος του Πεκίνου μπροστά στους έντρομους πελάτες.

Τον Ιούλιο του 2011, ένας 13χρονος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι κυλιόμενες σκάλες σε σταθμό του μετρό του Πεκίνου ξαφνικά άλλαξαν κατεύθυνση σε ώρα αιχμής.