Τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα προτίθεται να καλέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την υπογραφή εκ μέρους του, ως υπουργού Οικονομικών τότε (Αύγουστος 2012), της συμφωνίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens. Κατά την ακρόαση του διατελέσαντος προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση στο πρόσφατο παρελθόν, Σ. Βαλυράκη, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι μη σύννομη η υπογραφή της συμφωνίας και ως εκ τούτου θα καλέσει τον κ. Στουρνάρα να δώσει διευκρινίσεις.
Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε την νομιμότητα και εγκυρότητα της υπογραφής του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όπως είπε «αμφισβητώ την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού και θα προτείνω να καλέσουμε τον κ. Στουρνάρα που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2012 για να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά γιατί σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις».
Όσον αφορά τον κ. Βαλυράκη και την υπόθεση διαλεύκανσης του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens, εμφανίστηκε επικριτικός τόσο για την Δικαιοσύνη όσο και για την προηγούμενη Βουλή, κάνοντας λόγο για συστηματική παρακώλυση της έρευνας του σκανδάλου προκειμένου να μην θιγούν πολιτικά πρόσωπα. «Η Δικαιοσύνη», σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, «ενώ εντόπιζε ευθύνες ή ενδείξεις ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έστελνε τον φάκελο στην Βουλή», ενώ τόνισε ότι «υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το κοινοβούλιο με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα» και έκανε λόγο για «διαχρονικά αρνητική διάθεση από την Δικαιοσύνη».
Όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα είπε ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ ότι η Δικαιοσύνη από το 1993 ερευνά υποθέσεις που εμπλέκεται η Siemens (ΟΤΕ, C4I κλπ.), αλλά «ενώ βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά πρόσωπα δεν τα στέλνει στην Βουλή». «Δεν το κάνει και προσπαθεί να παρατείνει το χρόνο έρευνας και όπου μπορεί βάζει τα βουλεύματα στο αρχείο. Αυτή είναι η συμπεριφορά της Δικαιοσύνης», τόνισε. Και υπενθύμισε ακόμη ο κ. Βαλυράκης ότι η Ολομέλεια της Βουλής το 2006, το 2008 και το 2009 αρνήθηκε να συστήσει εξεταστική επιτροπή, ενώ απέρριψε το πόρισμα της εξεταστικής που συστήθηκε το 2010 και ζητούσε περαιτέρω διερεύνηση.