Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να μην σπεύδουν κάποιοι να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα μετά τις αποκαλύψεις ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus έριξε επίτηδες το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Η ένωση των γερμανών πιλότων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα, πριν βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο Ίλια Σουλτς, πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε: «Δεν θα πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, βασισμένοι σε περιορισμένα στοιχεία. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, μπορούν μόνο να καθοριστούν όταν όλες οι πηγές στοιχείων έχουν εξεταστεί πλήρως».

Στη Βρετανία, και το Royal College of Psychiatrists, η ένωση των ψυχιάτρων στη Βρετανία προειδοποίησε να μην σπεύδουν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα μετά την τραγωδία.

«Εάν αποδειχθεί ότι ένας πιλότος είχε ιστορικό κατάθλιψης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν το ίδιο»

«Προειδοποιούμε να μην ληφθούν βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να κάνουν περισσότερο -και όχι λιγότερο- δύσκολο για τους ανθρώπους με κατάθλιψη να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία. Αυτό δεν θα βοηθήσει όσους υποφέρουν, τις οικογένειες ή το κοινό» τονίζει η ανακοίνωση.