Εξιτήριο πήρε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Νότιο Κορέα Μαρκ Λίπερτ μετά την επίθεση που δέχθηκε με κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, και στην οποία είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και το χέρι.

Ο Λίπερτ απέφυγε να σχολιάσει τις διαδικασίες γύρω από την ποινική δίωξη που θα ασκηθεί στον δράστη, περιοριζόμενος μόνο στο ότι «αισθάνεται πολύ καλά» και επαναλαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη του στις νοτιοκορεατικές αρχές.

Ο 42χρονος πρέσβης είχε χαραχτεί στο πρόσωπο και στο χέρι κατά τη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης όταν ένας 55χρονος από το κοινό εφόρμησε πάνω του με μαχαίρι. Ο άνδρας, που στο παρελθόν είχε επιτεθεί και στον ιάπωνα πρέσβη πετώντας του μεγάλη πέτρα, τέθηκε επί τόπου υπό κράτηση.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, δεδομένου του τι συνέβη» είπε ο Λίπερτ βγαίνοντας από το νοσοκομείο. «Προφανώς και ήταν πολύ τρομοκρατικό, αλλά περπατάω, μιλάω, αγκαλιάζω τη γυναίκα μου και το παιδί μου, οπότε αισθάνομαι πολύ καλά» είπε.

Ο πρέσβης ήταν γνωστός για το πόσο «ανοικτά» κυκλοφορούσε στη Σεούλ και το περιστατικό έχει εν τω μεταξύ ανοίξει συζήτηση για τα χαμηλά μέτρα ασφαλείας που λάμβανε. Ο ίδιος απέφυγε να μιλήσει σχετικά βγαίνοντας από το νοσοκομείο, ενώ στο ενδιάμεσο η νοτιοκορεατική κυβέρνηση ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας όλων των διπλωματικών αποστολών στη χώρα.