Βερολίνο: Κανείς δεν θέλει νέες κυρώσεις – Η Ρωσία να τηρήσει τις συμφωνίες

Ενώ οι Βρυξέλλες συνεδριάζουν για την στάση τους απέναντι στη Ρωσία, και στο κάδρο έχει μπει και η δυσφορία που έχει εκφράσει η Αθήνα, ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι «φυσικά και κανείς δεν θέλει σκληρότερες κυρώσεις, όμως η Μόσχα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ». Δύσκολο το ζήτημα μεταξύ των «28», με τις ανατολικές χώρες να κρατούν την ισχυρότερη στάση και την Πολωνία να προσέρχεται ζητώντας άμεσα περισσότερα μέτρα.

Ενώ οι Βρυξέλλες συνεδριάζουν για την στάση τους απέναντι στη Ρωσία, και στο κάδρο έχει μπει και η δυσφορία που έχει εκφράσει η Αθήνα, ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι «φυσικά και κανείς δεν θέλει σκληρότερες κυρώσεις, όμως η Μόσχα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ».

Δύσκολο το ζήτημα μεταξύ των «28», με τις ανατολικές χώρες να κρατούν την ισχυρότερη στάση και την Πολωνία να προσέρχεται ζητώντας άμεσα περισσότερα μέτρα.

«Φυσικά και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός στην Ευρώπη, και σίγουρα όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας, οι σκληρότερες κυρώσεις και προφανώς και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία ως εταίρο στην επίλυση παγκόσμιων συγκρούσεων και προκλήσεων»
ανέφερε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την Πέμπτη μιλώντας στο γερμανικό Κοινονούλιο.

«Όμως ο δρόμος για διέξοδο στις ευρω-ρωσικές σχέσεις, για παράδειγμα η ζώνη εμπορίου από τη Λισαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, περνά από το Μινσκ και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για να λήξει η ένοπλη επέμβαση στην Ουκρανία»
είπε χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ.

Από την πλευρά του, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Γκρέγκορς Σετίνα ανέφερε το πρωί της Πέμπτης πως «χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση».

«Η Ρωσία πρέπει να αντλήσει συμπεράσματα και να αντιληφθεί πως βρίκσεται αντιμέτωπη με την ενωμένη, ομόφωνη στάση ολόκληρου του κόσμου» είπε ο Σετίνα.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk