Ντ. Μπακογιάννη: «Χρειάζεται ένα πλαίσιο ευρύτατης συναίνεσης»

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για την προεδρική εκλογή και τις εξελίξεις

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για την προεδρική εκλογή και τις εξελίξεις.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή και τις πολιτικές εξελίξεις

«Αυτό που χρειάζεται, αυτή τη στιγμή, είναι ένα πλαίσιο ευρύτατης συναίνεσης. Σε τι μπορούμε να συμφωνήσουμε; Λίγο-πολύ, νομίζω ότι αυτά έχουν περιγραφεί, από διάφορες προτάσεις που είναι στο τραπέζι. Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια να το πετύχουμε. Αν αποτύχουμε, αποτύχαμε.

Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Το τονίζω, για να είμαι σαφής. Δεν το έχω πει ποτέ. Αυτό που έχω πει είναι ότι θα μπορούσε να οριστεί μια ημερομηνία εκλογών. Το φθινόπωρο, κάποια στιγμή, μετά την τουριστική περίοδο. Αν η Ελλάδα έχει το δίχτυ ασφαλείας, ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση και μέχρι ένα χρονικό περιθώριο για να προσγειωθεί αποτόμως – και θα προσγειωθεί αποτόμως, μην έχετε καμία αμφιβολία – δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά αυτό. Σήμερα, αυτά που λένε, είναι που κάνουν μεγάλη ζημιά. Αναμφισβήτητα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καμμένο εντάσσεται σ’ αυτήν την προσπάθεια, να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει σε όλους να στηρίξουν τον κ. Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Από εκεί και πέρα, αν βρούμε απόλυτη άρνηση, επιμερίζονται και οι ευθύνες. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα προέλθουν εκ των πραγμάτων από τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο.

Δεν είναι θέμα προσώπου (η προεδρική εκλογή). Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δήμα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκλογών. Προτάσσουν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα και προτάσσουν το αίτημα για εκλογές έναντι της συναινετικής διαδικασίας που προτείνει το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk