Είναι το SkyCruiser και έρχεται από την αμερικανική Krossblade με έδρα στην Αριζόνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα με τα ιπτάμενα οχήματα εντοπίζεται στο γεγονός ότι χρειάζονται έναν ειδικό διάδρομο απογείωσης. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει ένα όχημα το οποίο να συνδυάζει χαρακτηριστικά αυτοκινήτου, ελικοπτέρου και μικρού αεροσκάφους.
Το καινοτόμο SkyCruiser διαθέτει τέσσερις έλικες με τη βοήθεια των οποίων απογειώνεται καθέτως από το έδαφος. Μόλις βρεθεί στους αιθέρες, μπαίνει σε λειτουργία πτήσης ενός κανονικού αεροσκάφους.

«Το SkyCruiser αποτελεί ένα πενταθέσιο όχημα το οποίο μεταμορφώνεται από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος»
αναφέρει η εταιρεία. «Κάτι τέτοιο επιτρέπει στον ταξιδιώτη να μετακινείται από το σημείο Α στο σημείο Β, αντί για παράδειγμα να πηγαίνει με το αυτοκίνητό του από το σημείο Α στο αεροδρόμιο, από εκεί να πετάει σε άλλο αεροδρόμιο και στη συνέχεια να παίρνει άλλο αυτοκίνητο για να φθάσει στον τελικό προορισμό του στο σημείο Β».
Για την ώρα, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της γύρω από το πολλά υποσχόμενο όχημα «passe-partout», καθώς αναμένει την έγκριση διαφόρων ευρεσιτεχνιών. Οπως όλα δείχνουν όμως, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια το μποτιλιάρισμα στους δρόμους να μετακομίσει στους… αιθέρες.
Βραχιόλι σε ρόλο… κλειδιού
Ενα βραχιόλι ασφαλείας με πολλαπλές εφαρμογές –όπως π.χ. ως «κλειδί» για το σπίτι ή το αυτοκίνητο, ή ακόμη για την πραγματοποίηση πληρωμών σε καταστήματα –δημιούργησε η καναδική εταιρεία Bionym. Το Nymi, όπως ονομάζεται το βραχιόλι κατά του εγκλήματος, αναγνωρίζει τον κάτοχό του μέσω… ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) ή, αλλιώς, μέσω των καρδιακών του παλμών.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συγκεκριμένος τρόπος ταυτοποίησης είναι ασφαλέστερος από την εισαγωγή ενός PIN ή ακόμη και από τη σάρωση της ίριδας των ματιών ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το επαναστατικό βραχιόλι, συγκεκριμένα, λειτουργεί με τη βοήθεια ενός ειδικού αλγορίθμου, ο οποίος αντλεί μοναδικά στοιχεία γύρω από το μοτίβο του ηλεκτροκαρδιογραφήματoς κάθε χρήστη, προσδιορίζοντας έτσι τη μοναδική του «υπογραφή».

«Το Nymi ουσιαστικά θα επικοινωνεί με άλλες συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οχήματα κ.τ.λ. ταυτοποιώντας τον χρήστη. Ακόμη, σε περίπτωση κλοπής του, το βραχιόλι σβήνεται, με αποτέλεσμα να χάνονται όλα τα προσωπικά δεδομένα που κουβαλούσε»
εξηγεί ο επικεφαλής της Bionym, Μπαλάγι Γκόπαλαν.
Ζώνη – «πατίνι»
Με την πρώτη ματιά θα μπορούσε να αποτελεί τη ζώνη ενός… χίπστερ. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα «σπονδυλωτό» πατίνι, το οποίο διπλώνει και αγκαλιάζει τη μέση του κατόχου του με αποτέλεσμα να μπορεί να τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα.
Η ευρηματική ιδέα ανήκει στον σχεδιαστή Ανταμ Τόροκ από την Ουγγαρία. «Τα πιο αποδοτικά και πρακτικά οχήματα είναι εκείνα που δεν απασχολούν τους κατόχους τους με το θέμα της στάθμευσης, είναι φορητά, επιτρέπουν τις γρήγορες μετακινήσεις μέσα στην πόλη και διατηρούν τον εξατομικευμένο τους χαρακτήρα» αναφέρει ο νεαρός άνδρας.
Για την ώρα, το πατίνι βασίζεται στη σωματική αντοχή του κατόχου του ως προς τις επιδόσεις του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τόροκ, δεν αποκλείεται σύντομα να δημιουργηθεί και ένα ηλεκτροκίνητο «αδερφάκι» του.

«Χαρού­μενο» ξυπνητήρι

Ο εκνευριστικός ήχος του ξυπνητηριού μόνο με χαρά δεν μπορεί να παρομοιαστεί διαλύοντας τον μεθυστικό ύπνο μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότεροι σηκώνονται από το κρεβάτι τους με… μούτρα. Αυτό σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών Appfro και σχεδίασαν το Smile Clock. Μια εφαρμογή αφύπνισης, η οποία για να σταματήσει να χτυπάει απαιτεί από τον χρήστη ένα πλατύ χαμόγελο!
Συγκεκριμένα, η εφαρμογή λειτουργεί σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone. Με τον τρόπο αυτόν είναι σε θέση να «διαβάζει» τα χαρακτηριστικά του χρήστη, απενεργοποιώντας την αφύπνιση σε περίπτωση που ανιχνεύσει στο πρόσωπό του ένα χαμόγελο.
Στη συνέχεια το Smile Clock εύχεται καλημέρα και ο χρήστης –αν δεν ξαναγυρίσει πλευρό –μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα του με θετική ενέργεια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ