Δύο Γερμανοί, ένας 72χρονος άνδρας και μία γυναίκα 55 ετών που κρατούνταν όμηροι από ισλαμιστές στις Φιλιππίνες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού καταβλήθηκαν τα λύτρα που ζητούσε η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Πριν από λίγα λεπτά, απελευθερώσαμε τους δύο Γερμανούς» είπε ο Αμπού Ράμι, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Λάβαμε τα λύτρα, ούτε ένα σεντάβο λιγότερο απ’ όσα ζητούσαμε», πρόσθεσε στη δήλωση που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό DXRZ της Ζαμποάνγκα Σίτι.

Οι δύο Γερμανοί είχαν αιχμαλωτιστεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ενώ κατευθυνόταν από το Παλαουάν των δυτικών Φιλιππίνων στο Σάμπαχ της Μαλαισίας.

Οι αντάρτες ζητούσαν λύτρα ύψους 250 εκατομμυρίων πέσο (περίπου 5,6 εκ. δολάρια) και ζητούσαν να σταματήσει το Βερολίνο να υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία. Απειλούσαν, μάλιστα, ότι θα σκότωναν έναν από τους ομήρους το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο στρατός και η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την απελευθέρωση των δύο Γερμανών.