Προβάδισμα έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών απέκτησε το Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επτά μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Το 35% των ερωτηθέντων ότι θα ψήφιζε τους Τόρις, ενώ το 34% τους Εργατικούς, σύμφωνα με το γκάλοπ της YouGov που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-2 Οκτωβρίου.

Η YouGov αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Τόρις αποκτούν προβάδισμα σε δημοσκόπηση από τον Μάρτιο του 2012, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η ίδια εταιρεία είχε εντοπίσει μικρό προβάδισμα των Εργατικών.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού, εμφανίζονται να εξασφαλίζουν ποσστό 6% ενώ το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου 14%. Σχεδόν το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσε είτε ότι δεν θα ψηφίσει, είτε αναποφάσιστο.

Η YouGov εκτιμά ότι το προβάδισμα των Τόρις ενδέχεται να οφείλεται στην κεντρική ομιλία του Κάμερον στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος την 1η Οκτωβρίου, όταν υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις, ύψους επτά δισ. στερλινών, για τη μεσαία τάξη αν επανεκλεγεί τον προσεχή Μάιο.