Η 40χρονη Κέιτ Μος είναι το πρόσωπο και το… στήθος της νέας εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού και φωτογραφίζεται με ροζ στηθόδεσμο, σχεδιασμένο από την περίφημη Στέλλα ΜακΚαρτνεϊ.

Τη φωτογράφηση έκανε η αδελφή της σχεδιάστριας, Μαίρη και σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ασθένεια, καθώς και η υπενθύμιση στις γυναίκες να εξετάζονται προληπτικά.

Με πολύ απαλό μακιγιάζ και ελαφριές μπούκλες στα μαλλιά της, το τοπ μόντελ από την Βρετανία απέδειξε πόσο όμορφη παραμένει και στα 40 της χρόνια.


Εχει λάβει πολλές φορές μέρος κατά το παρελθόν σε επιδείξεις της Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, με την οποία πέρα από συνεργάτες είναι και φίλες.

Στην κολεξιόν φθινόπωρο/χειμώνας 2014/2015, η σχεδιάστρια φρόντισε να υπάρχουν κάποια ειδικά σχεδιασμένα κομμάτια. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών θα τα δωρίσει στο κέντρο Λίντα ΜακΚαρτνεϊ, μία κλινική για καρκινοπαθείς στην οποία έδωσαν το όνομα της μητέρας της μετά τον θάνατο της.

Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο επέλεξε ο στηθόδεσμος να είναι ροζ η ΜακΚάρτνεϊ είπε: «Ηθελα να υπενθυμίζει στις γυναίκες όταν το φορούν, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, για να κρατήσουν καλά την υγεία τους να επισκέπτονται τον γιατρό τους τακτικά. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι κομψό, με μια δόση ποπ χρώματος, έτσι ώστε ακόμα και απλά ανοίγοντας το συρτάρι σας και ακόμα κι αν το δείτε και δεν το φορέσετε, να είναι μια υπενθύμιση».

Η ίδια μάλιστα δεν δίστασε να εξομολογηθεί: «Εάν γνώριζα τότε, αυτά που γνωρίζω σήμερα για τον καρκίνο του μαστού, νομίζω ότι η μαμά μου θα ήταν ακόμα ζωντανή και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να είμαστε με τους αγαπημένους μας στη ζωή για όσο το δυνατόν περισσότερο».Ακόμα συμπληρώνει: «Είναι πρόκληση για την Κέιτ να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το σκοπό αυτό, καθώς δεν το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν. Η Κέιτ είναι μία ισχυρή γυναικεία παρουσία με μία κόρη και σύζυγο.Μια ισχυρή οικογενειακή μονάδα. Είναι σημαντικό για εκείνη να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό την εκστρατεία ώστε να παραμείνουν οι οικογένειες ενωμένες.»