Εχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε. Ηταν η εποχή της oικονοµικής φούσκας και του εύκολου πλουτισµού όταν ο αείµνηστος Χρήστος Λαµπράκης ζήτησε να αλλάξει ο τίτλος του οικονοµικού ενθέτου της εφηµερίδας. Το Οικονοµικό Βήµα παραχωρούσε τη θέση του στην Ανάπτυξη.
Μιαοµάδα κορυφαίων δηµοσιογράφων εκλήθη να υλοποιήσει τους σχεδιασµούς του αείµνηστου Χρήστου Λαµπράκη.
Η Ανάπτυξη έγινε πολύ σύντοµα το καλύτερο οικονοµικό ένθετο του ελληνικού Τύπου. Σήµερα όλο και περισσότεροι Ελληνες αντιλαµβάνονται την έννοια και τη σηµασία της ανάπτυξης. Το να µαζεύει χρήµατα το κράτος αυξάνοντας διαρκώς τους φόρους δεν ωφελεί το δηµόσιο ταµείοαφού όσο βαρύτερος είναι ο φόρος τόσο µεγαλώνει η φοροδιαφυγή.
Ανάπτυξη σηµαίνει αύξηση της παραγωγής αλλά και της παραγωγικότητας. Είναι η προσπάθειανα αποδώσουν περισσότερα και οι κόποι των εργαζοµένων και τα προσκαλούµενα για επενδύσεις κεφάλαια.
«Υπάρχουν πράγµατα που λέγονται και δεν γίνονται και υπάρχουν πράγµατα που γίνονται και δεν λέγονται»! έλεγε πριν από τέσσερις δεκαετίες (Παρίσι, 1975) ο Κωνσταντίνος Καραµανλής.
Απότην εποχή των αφορισµών έχοµε αποµακρυνθεί δεκαετίες τώρα. Η υλοποίηση των υποσχέσεων για ανάπτυξη είναι υποχρεωτική.
Οι πολιτικοί και τα κόµµατα που διεκδικούν την εξουσία πρέπει να παρουσιάσουν σχέδια και προγράµµατα ανάπτυξης της χώρας. Προγράµµατα που προφανώς πρέπει να στηρίζονται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι ο εκσυγχρονισµός του κράτους –αυτό είναι ευθύνη των κυβερνώντων. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η καινοτοµία –µυαλό και φαντασία ευτυχώς έχουν οι Ελληνες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ