Ιλιγγο προκαλεί το ψηλότερο ασανσέρ του κόσμου που θα κατασκευαστεί στο επίσης ψηλότερο κτίριο του κόσμου που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2019. Ο ουρανοξύστης Kingdom Tower (Πύργος του Βασιλείου), που θα χτιστεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, θα διαθέτει 167 ορόφους και, μαζί με τις επιπλέον κατασκευές μέχρι την κορυφή του, θα φτάνει συνολικά στο δυσθεώρητο ύψος του ενός χιλιομέτρου από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα ξεπερνάει δηλαδή κατά 172 μέτρα το υψηλότερο αυτή τη στιγμή κτίριο του κόσμου: το Μπουρζ Καλίφατου Ντουμπάι, συνολικού ύψους 828 μέτρων.
Το Kingdom Tower θα διαθέτει 59 ανελκυστήρες (54 μονώροφους και πέντε διώροφους) που θα ανεβάζουν τους επισκέπτες στο υψηλότερο επίπεδο παρατήρησης, στα 660 μέτρα, με ταχύτητα 10 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 36 χλμ./ώρα.
Ο ανελκυστήρας θα πρέπει να μην είναι μόνο γρήγορος, αλλά -κυρίως- ασφαλής κι ανθεκτικός. Λόγου χάρη, στο Μπούρζ Καλίφα του Ντουμπάι, οι επισκέπτες αναγκάζονται να αλλάξουν ασανσέρ για να ανέβουν πάνω από το όριο των 500 μέτρων καθώς τα συνηθισμένα ατσάλινα συρματόσχοινα των σημερινών ανελκυστήρων είναι υπερβολικά βαριά για να φτάσουν ψηλότερα.
Η εταιρία που σχεδιάζει τα ασανσέρ του ουρανοξύστη, η Kone Corporation, έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία ονόματι UltraRope, που βασίζεται στα ανθρακονήματα και θα έχει ως αποτέλεσμα τα ασανσέρ να αντέχουν να φτάσουν σε ύψος 500 μέτρων κι άνω. Η τεχνολογία αυτή αποτελείται από μια ταινία από τέσσερις ίνες ανθρακονήματος σφραγισμένες μέσα σε διαφανές πλαστικό.
Η υπερανθεκτική αυτή ταινία έχει πλάτος τέσσερα εκατοστά και πάχος τέσσερα χιλιοστά, είναι επτά φορές ελαφρύτερη από ένα αντίστοιχο ατσάλινο συρματόσχοινο και, το κυριότερο, έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερη αντοχή στον εφελκυσμό. Επίσης, η καινοτόμος αυτή τεχνολογία έχει ελεγχθεί για το ενδεχόμενο της έκθεσης σε απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς και το αν αντέχει στο ενδεχόμενο πρόσκρουσης με ένα άλλο αντικείμενο ή κάποιο μεγάλο εργαλείο που έπεσε κατά λάθος στο φρεάτιο.
Το Kingdom Τowerαρχικά είχε σχεδιαστεί να έχει ύψος ένα μίλι ξηράς (δηλαδή 1.609 μέτρα) και να ονομαστεί για το λόγο αυτό Mile High Tower, αλλά οι αρχιτεκτονικές και μηχανικές δοκιμές γέννησαν αμφιβολίες για την στατικότητα ενός τόσο ψηλού κτιρίου και αποφασίστηκε να προτιμηθεί το ύψος των 1.000 μέτρων για λόγους ασφαλείας.