• Αναζήτηση

Συρία: Τέλος στην ομηρία των 4 απαχθέντων γάλλων δημοσιογράφων

Οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2013 στην Συρία αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ. Sτα τέλη Μαρτίου δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν από ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και αφέθηκαν στην συνέχεια ελεύθεροι έπειτα από αιχμαλωσία έξι μηνών.

Οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2013 στην Συρία αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος σημείωσε: «ενημερώθηκα για την απελευθέρωση των τεσσάρων δημοσιογράφων, Εντουάρ Ελιά, Ντιντιέ Φρανσουά, Νικολά Ενίν και Πιερ Τορέ που κρατούνταν όμηροι στην Συρία από τον Ιούνιο του 2013.

» Οι τέσσερις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες της αιχμαλωσίας τους.»

Ο Ντιντιέ Φρανσουά, ανταποκριτής του ραδιοσταθμού Europe 1, και ο φωτοειδησεογράφος Εντουάρ Ελιά είχαν απαχθεί στο βόρειο Χαλέπι στις 6 Ιουνίου 2013.

Ο Νικολά Ενίν, δημοσιογράφος του περιοδικού Le Point, και ο Πιερ Τορέ, ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ είχαν απαχθεί δύο εβδομάδες αργότερα, στις 22 Ιουνίου στην Ράκα.

Η Συρία έχει γίνει η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με πολλές οργανώσεις.

Στα τέλη Μαρτίου δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν από ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ο Χαβιέρ Εσπινόσα και ο Ρικάρντο Γκαρθία Βιλανόβα, οι οποίο αφέθηκαν στην συνέχεια ελεύθεροι έπειτα από αιχμαλωσία έξι μηνών.

Δεκατρία μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι Times της Νέας Υόρκης, το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Associated Press υπολόγιζαν ότι περισσότεροι από 30 δημοσιογράφοι κρατούνταν στην Συρία.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk