Ιωάννινα: Γιορτή αναδόχων της ActionAid

Μέσω του Προγράμματος Αναδοχής, η ActionAid Ελλάδος στηρίζει 55 πολύ φτωχές κοινότητες, σε 18 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Μια γιορτή γνωριμίας με το Πρόγραμμα Αναδοχής της οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στην πόλη των Ιωαννίνων.

''
Αναδοχή Παιδιού δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Η απόφαση να γίνει κάποιος από εμάς ανάδοχος μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Μέσω του Προγράμματος Αναδοχής, η ActionAid Ελλάδος στηρίζει 55 πολύ φτωχές κοινότητες, σε 18 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Μια γιορτή γνωριμίας με το Πρόγραμμα Αναδοχής της οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στην πόλη των Ιωαννίνων.
Εθελοντές και ανάδοχοι παιδιού της ActionAid θα καλωσορίσουν όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη δράση της διεθνούς οργάνωσης στο κεντρικό κτήριο του Hotel du Lac, που βρίσκεται ακτή Μιαούλη και Ίκκου. Με ομιλίες, βίντεο και φωτογραφίες στις κοινότητες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου δρα το Πρόγραμμα Αναδοχής, θα ταξιδέψουν τους φίλους της οργάνωσης στο πεδίο δράσης.
Λίγα λόγια για την Αναδοχή Παιδιού
Η μοναδική υποχρέωση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η μηνιαία οικονομική εισφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22 ευρώ το μήνα ή αλλιώς 0.72 ευρώ την ημέρα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι 10 ευρώ αρκούν προκειμένου να αγοραστούν βιβλία για ένα ολόκληρο σχολείο στην Αιθιοπία. Σημειώνεται ότι κανένα από τα παιδιά δεν λαμβάνει τα χρήματα προσωπικά, αντιθέτως τα ποσά συγκεντρώνονται και διατίθενται προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας που ζει το παιδί, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων των κατοίκων μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην περιοχή.
Κάθε ανάδοχος δημιουργεί με το παιδί μια προσωπική σχέση, έτσι λαμβάνει ένα φάκελο πληροφοριών στον οποίο περιλαμβάνονται: μια φωτογραφία του παιδιού και πληροφορίες για την ζωή του (ηλικία, τρόπο ζωής, προβλήματα), πληροφορίες για την κοινότητα και τη χώρα όπου ζει το παιδί, ενημέρωση για τη λειτουργία του προγράμματος. Στη συνέχεια, κάθε έξι μήνες ο ανάδοχος λαμβάνει ένα προσωπικό μήνυμα ή ζωγραφιά του παιδιού, καθώς και ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του.
Πρόγραμμα εκδήλωσης στα Ιωάννινα
Την εμπειρία τους από την Αναδοχή Παιδιού θα μοιραστούν:
∙ Ο γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς, κ. Γεράσιμος Κουβαράς
∙ Η Ανάδοχος Παιδιού και εθελόντρια από τα Ιωάννινα, κυρία Καίτη Σεντελέ, που ταξίδεψε ως το Βιετνάμ μαζί με άλλους Αναδόχους για να ανακαινίσουν δυο νηπιαγωγεία
∙ O Ανάδοχος Παιδιού, κ. Δημήτρης Συρμόπουλος, που ταξίδεψε με την κόρη του Μάντυ ως την Γκάνα και γνώρισαν από κοντά την Anzo, το κορίτσι του οποίου είναι Ανάδοχοι και
∙ Η Ανάδοχος Παιδιού, κυρία Τίνα Τσόντου, που ταξίδεψε ως τη Μοζαμβίκη με την ActionAid και θα μιλήσει με θέμα: τι θα πει να ζεις στην απόλυτη φτώχεια.
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 801 11 900 800.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk