• Αναζήτηση
 • Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Αλεξόπουλος

  Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Την είδηση επιβεβαίωσε από τη Ρώμη 'οπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

  Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Την είδηση επιβεβαίωσε από τη Ρώμη ‘οπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

  Τον τελευταίο καιρό ο βουλευτής έλεγε σε συναδέλφους του ότι θέλει να φύγει από τη Χρυσή Αυγή «καθώς δεν είναι ναζιστής».

  Σε δηλώσεις του στο Βήμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι ανεξάρτητα από την ανεξαρτητοποίησή του θα κληθεί στην επιτροπή την Τρίτη όπου θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

  Η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

  Ο Βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επιστολή με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Η επιστολή έχει ως εξής:
   
  «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
   
  Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.
   
  Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.
   
  Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk