Χρ. Δερβένης: «Όλοι μιλάνε για πρόγραμμα, αλλά μόνο η ‘Ελιά’ έχει πρόγραμμα»

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της «Κίνησης των 58» μίλησε στον Βήμα fm για τη συνδιάσκεψη, για το Ποτάμι και την κεντροαριστερά

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της «Κίνησης των 58» Χρήστος Δερβένης μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τη συνδιάσκεψη, για το Ποτάμι και την κεντροαριστερά .{{{ audio1 }}}

Για τη συνδιάσκεψη

«Η συνδιάσκεψη είχε δύο κομμάτια. Είχε ένα κομμάτι που αφορά την συγκρότηση και το λόγο για τον οποίο συγκροτείται η κεντροαριστερά στην χώρα, έχει γίνει και συγγραφή κειμένου από όλες τις δυνάμεις, το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στις ευρωεκλογές και στο πρόγραμμα, γιατί όλοι λένε για προγράμματα αλλά μέχρι στιγμής μόνο η «Ελιά» έχει πρόγραμμα.»

Για το Ποτάμι

«Δεν νομίζω ότι πιστεύει κάποιος σοβαρός άνθρωπος ότι αυτά που παρουσίασε ο κ. Θεοδωράκης είναι πρόγραμμα. Δεν πήρε θέση για κανένα θέμα και πώς να πάρει άλλωστε.»

Για την κεντροαριστερά

«Ως μέλος των «58», εμείς δηλαδή, υποστηρίξαμε από την αρχή την ενότητα όλων των δυνάμεων. Δεν νομίζω να κατηγορεί κανείς ούτε τους «58» ούτε το ΠαΣοΚ ούτε τις άλλες δυνάμεις, γιατί οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν ήρθαν. Αυτές πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πειστικά γιατί δεν προσήλθαν σε αυτό το εγχείρημα.»

Για το αν ισχύει η πρόκληση προς τη ΔΗΜΑΡ

«Όπως ξέρετε η πρόσκληση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή, εδώ είμαστε, θα τελειώσουν και οι ευρωεκλογές, για να συγκροτήσουμε την κεντροαριστερά.»

Για το ρόλο του ΠαΣοΚ

«Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές τους λόγους για τους οποίους το ΠαΣοΚ πλήρωσε, ως μη όφειλε- όχι γιατί δεν έκανε λάθη- αλλά ως μη όφειλε, το βάρος αυτής της κρίσης .

Τώρα θέλουμε να αποδείξουμε ο χώρος της κεντροαριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΠαΣοΚ μπορεί να αρθρώσει ένα σύγχρονο λόγο, να κάνει μια κριτική αποτίμηση, που την έκανε, του παρελθόντος και να δώσουμε μια προοπτική σε αυτή τη χώρα που μαστίζεται από αυτή την κρίση. Ο πολίτης θέλει πια συγκεκριμένα ερωτήματα και σε επίπεδο Ελλάδας και σε επίπεδο Ευρώπης.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk