Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

«Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πλήρως τις αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ουκρανία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο.

Ο 42χρονος Κλίτσκο ήταν ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις μαζικές διαδηλώσεις από τον περασμένο Νοέμβριο.

H Ουκρανία μπαίνει πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας δημοσίευσε το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Το κοινοβούλιο όρισε την 25η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο από την περασμένη Παρασκευή και παραμένει άφαντος.

Η επιτροπή δίνει προθεσμία μέχρι τις 4 Απριλίου σε όσους θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ήδη την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε και επισήμως ο Βίταλι Κλίτσκο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti αναφέρει ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής δεν φαίνεται να υπάρχουν νομικά εμπόδια για όσους συζητείται ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, μεταξύ των οποίων και η Γιούλια Τιμοσένκο που αποφυλακίστηκε το Σάββατο.