Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ελληνική προεδρία, τόνισε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η ελληνική Προεδρία, προγραμματίζει διασκέψεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας των Ενεργοβόρων Βιομηχανιών της Ευρώπης στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου των υπουργών, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Κ.Χατζηδάκη, ήταν η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, ενώ με πρωτοβουλία της ελληνικής Προεδρίας στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθηκε και το θέμα των επιπτώσεων της αύξησης του κόστους της ενέργειας.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ο Κ.Χατζηδάκης δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίμησε την Ευρωπαϊκή βιομηχανία. Τώρα πληρώνουμε το κόστος ως προς την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.»

» Προφανώς η ελληνική Προεδρία δεν μπορεί να κάνει θαύματα μέσα σε έξι μήνες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θέσουμε τις βάσεις, ώστε η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα προκύψει μετά τις Eυρωεκλογές να φέρει συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις.»

» Αυτές πρέπει να έχουν προστιθέμενη αξία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία και να επιλύουν προβλήματα όπως αυτό των υψηλών τιμών ενέργειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου θα τροφοδοτήσει τον διάλογο για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας που θα διεξαχθεί κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 20 και 21 Μαρτίου.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα είναι το αντικείμενο και του επόμενου Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, αλλά και του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες και την Αθήνα, αντίστοιχα, τον Μάιο.