Hταν μόλις τεσσάρων ετών όταν έγινε γνωστός στο διαδίκτυο, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή λόγω των κακουχιών στις οποίες τον είχε υποβάλλει ο ίδιος του ο πατέρας: ένα βίντεο το 2012 (https://www.youtube.com/watch?v=G9jgRB9b78c) έδειχνε τον μικρό Χε Γιντέ ή Ντουό Ντουό, να τρέχει ημίγυμνος στη Νέα Υόρκη σε θερμοκρασίες παγετού, κλαίγοντας και φωνάζοντας τον πατέρα του, Χε Λιέσενγκ, να το πάρει αγκαλιά.
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ο πιτσιρικάς κέρδισε το βραβείο του νεαρότερου ιστιοπλόου του κόσμου και λίγο μετά πιλόταρε αεροπλάνο (!) πριν καν κλείσει τα έξι του χρόνια. Το παιδί-θαύμα από την Κίνα σχεδιάζει, πάλι μέσω του υπερ-φιλόδοξου πατέρα του, το επόμενο βήμα του, που είναι να διασχίσει το οροπέδιο του Θιβέτ με… μονόκυκλο.

«Αν ένα παιδί δεν περνάει δυσκολίες, τότε δεν σκληραγωγείται. Γι’ αυτό όταν είναι μικρά θα πρέπει να τα κάνετε να αγωνίζονται περισσότερο. Είναι καλό για την ανάπτυξή τους», επιμένει ο Χε, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει να σκληραγωγεί τον γιό του. «Είχα πάντα την αίσθηση ότι οι Κινέζοι γονείς κακομαθαίνουν πολύ τα παιδιά τους, δεν τα εκθέτουν στη φύση αρκετά και γίνονται πιο αδύναμα και λιγότερο ανταγωνιστικά σε σύγκριση με τα ξένα παιδιά», είχε πει ο Χε στο CNN.
Τι λέει για όλα αυτά ο ίδιος ο Ντουό Ντουό; «Το καλό είναι ότι μπορώ να μάθω πολλά. Το κακό είναι ότι [ο πατέρας μου] είναι πάρα πολύ αυστηρός», λέει ο εξάχρονος που, ενθυμούμενος εκείνη την παγωμένη ημέρα στη Νέα Υόρκη, θυμάται το πολύ κρύο κι επίσης ότι «όταν έτρεχα σχεδόν γυμνός έκλαιγα συνέχεια, αλλά μετά ο μπαμπάς μετά μου έκανε ένα ζεστό μπάνιο».

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του CNN, σε αντίθεση με πολλά παιδιά στη Κίνα, ο πιτσιρίκος ζει μια άνετη ζωή, αφού οι γονείς του είναι πλούσιοι. Στο πολυτελές διαμέρισμά τους στη πόλη Ναντζίνγκ της ανατολικής Κίνας οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με τα βραβεία και τους επαίνους που έχει κερδίσει – με την αμφιλεγόμενη πατρική προώθηση -, ο μικρός. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει και το έγγραφο από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες που αναγνωρίζει τον Ντουό Ντουό ως «το νεότερο άτομο που πέταξε ένα μικρό αεροσκάφος χωρίς βοήθεια». Πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε μια πτήση των 35 λεπτών πάνω από το Πεκίνο. Σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο, υπήρχε άλλος ένας χειριστής μέσα στο αεροσκάφος, αλλά μόνο για εποπτεία. Ο πατέρας δήλωσε κατόπιν πως πλήρωσε πάνω από 3.500 ευρώ για τα σχετικά μαθήματα.
Εχει όνειρα ο Ντουό Ντουό ; Οπως λέει, ελπίζει όταν μεγαλώσει να γίνει επιχειρηματίας «όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ώστε να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους και να μπορεί να αγοράσει πολλά πράγματα». Με άλλα λόγια διασημότητα, φιλανθρωπία και καταναλωτισμός…